Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklainen piparkakkutaikina

Suklainen piparkakkutaikina on oiva vaihtoehto perinteisen sijaan. Kaakaojauheella saat piparkakkuihin uuden makuvivahteen ja kivan tummemman värisävyn.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
60  annosta

Ainekset

Suklainen piparkakkutaikina

  • 200 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 1 ½ dl muscovadosiirappia
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 5 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl jauhettua kanelia
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl jauhettua neilikkaa
  • 2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
  • 1 rkl ruokasoodaa
  • 9 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Suklainen piparkakkutaikina leivotaan helposti näin:

1. Nosta kattilaan 200 grammaa paloiteltua voita,  kolme desilitraa sokeria, 1 1/2 desilitraa muscovadosiirappia ja 1 1/2 desilitraa kuohukermaa. Kuumenna ja kiehauta aineksia, kunnes voi sulaa. Nosta syrjään liedeltä. Lisää yksi ruokalusikallinen jauhettua kanelia, kaksi teelusikallista jauhettua inkivääriä, kaksi teelusikallista jauhettua neilikkaa sekä kaksi teelusikallista jauhettua pomeranssinkuorta ja anna jäähtyä.

2. Lisää kattilaan yksi ruokalusikallinen ruokasoodaa, viisi ruokalusikallista kaakaojauhetta ja yhdeksän desilitraa vehnäjauhoja vähitellen samalla sekoittaen tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä yön yli.

3. Pehmennä suklainen piparkakkutaikina jauhotetulla pöydällä ja kauli ohueksi levyksi. Painele muotilla piparkakkuja ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista piparkakkuja 200 asteessa 5–8 minuuttia, koosta riippuen.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Spekulatius-pikkuleivät

Lue myös Anna.fi: Piparkakku-suklaatahna


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklainen piparkakkutaikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.