Sulhaspiirakat
Sulhaspiirakat paistetaan pannulla eli riehtilällä voissa. Ne sopivat yllätysvieraille, sillä ne valmistuvat paljon nopeammin kuin leivinuunin lämmityksen vaatineet piirakat.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Sulhaspiirakoiden täyte
- 8 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 3 dl puuroriisiä
- 50 g voita
Sulhaspiirakoiden kuoret
- 2 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 4 ½ dl ruisjauhoja
- ½ dl vehnäjauhoja
- (1 rkl öljyä)
Valmistusohje
Sulhaspiirakat tai sulhaspiiraat eli keitinpiirakat valmistuvat helposti näin:
1. Keitä kattilassa vesi täytettä varten, lisää suola ja riisit. Keitä kunnes riisi on kypsää ja vesi imeytynyt. Lisää joukkoon voi.
2. Sekoita kuoritaikinan ainekset ja leivo kuoret, kuten karjalanpiirakoiden ohjeessa neuvotaan. Kuoret voivat olla isompia kuin avopiirakoiden.
3. Levitä täyte kuoren toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puoli kuoresta täytteen päälle. Viimeistele puolikuun muotoisen piirakan reuna teevadin reunalla painamalla.
4. Paista sulhaspiirakat pannulla runsaassa voissa. Lado sulhaspiiraat ristikkäiseen pinoon ja jätä hetkeksi leivinpaperin ja liinan alle pehmenemään.
Lue myös Anna.fi: Näin leivot suussa sulavat perunavatruskat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sulhaspiirakat