Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sultsinat

Sultsinat paistetaan hellanringillä, uunin arinalla tai riehtilällä, sipaistaan voilla, pehmitetään liinan alla ja täytetään hirssipuurolla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Hersyynipuuro

  • 4 dl vettä
  • 1 ½ dl hirssiryynejä
  • 8 dl täysmaitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voita

Kuoret

  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • (1 rkl öljyä)

Voiteluun

  • noin 50 g sulatettua voita

Valmistusohje

Sultsinat leivotaan näin:

1. Kiehauta vesi, lisää suola ja voi sekä huuhdellut ja siivilöidyt hirssisuurimot. Keitä kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin. Lisää sitten maito ja hauduta noin 40 minuuttia.

2. Valmista kuoret kuten sulhaspiiraissa, mutta kauli kauttaaltaan ohuiksi. Paahda kuoret nopeasti kuivassa valurautapannussa. Ennen sultsinan kuoret paahdettiin kuuman uunin arinalla tai puulieden hellanringillä. Voitele kuoret toispuolisesti ja lado liinan alle pehmenemään. Tarjoa sultsinat puuron kanssa siten, että jokainen levittää kuorelle puuroa ja käärii sen tortillan tapaan kääröksi tai taittelee kolmioksi.

Lue myös Anna.fi: Karjalanpiirakat riisi- tai perunatäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sultsinat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.