
Sultsinat
Sultsinat paistetaan hellanringillä, uunin arinalla tai riehtilällä, sipaistaan voilla, pehmitetään liinan alla ja täytetään hirssipuurolla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Hersyynipuuro
- 4 dl vettä
- 1 ½ dl hirssiryynejä
- 8 dl täysmaitoa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl voita
Kuoret
- 2 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 4 dl ruisjauhoja
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- (1 rkl öljyä)
Voiteluun
- noin 50 g sulatettua voita
Valmistusohje
Sultsinat leivotaan näin:
1. Kiehauta vesi, lisää suola ja voi sekä huuhdellut ja siivilöidyt hirssisuurimot. Keitä kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin. Lisää sitten maito ja hauduta noin 40 minuuttia.
2. Valmista kuoret kuten sulhaspiiraissa, mutta kauli kauttaaltaan ohuiksi. Paahda kuoret nopeasti kuivassa valurautapannussa. Ennen sultsinan kuoret paahdettiin kuuman uunin arinalla tai puulieden hellanringillä. Voitele kuoret toispuolisesti ja lado liinan alle pehmenemään. Tarjoa sultsinat puuron kanssa siten, että jokainen levittää kuorelle puuroa ja käärii sen tortillan tapaan kääröksi tai taittelee kolmioksi.
Lue myös Anna.fi/ruoka: Karjalanpiirakat riisi- tai perunatäytteellä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sultsinat