Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suolaiset donitsit

Suolaiset donitsit: Halvalla hyvää ja näyttävää. Lehtitaikina­levyt pelastavat. Leikkaa taikinalevyt donitsin muotoon ja täytä meetvurstilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Suolaiset donitsit

  • 1 pkt / 8 kpl (500 g) lehtitaikinalevyjä

Suolaiset donitsit, täyte

  • 12 meetvurstiviipaletta
  • 1 dl valmista tai itse tehtyä paholaisen hilloa (tulista chilihilloa)
  • ½ punainen paprika

Suolaiset donitsit, pinnalle

  • 1 kananmuna
  • 1 dl juustoraastetta

Suolaiset donitsit, koristelu

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

Suolaiset donitsit tehdään helposti näin:

1. Valmista donitsit suklaadonitsien tavoin, mutta lisäksi voitele pinnat vatkatulla munalla. Ripottele päälle ennen paistamista vielä juustoraas­tetta.

2. Halkaise lehtevät donitsit terävällä veitsellä keskeltä halki. Paina meet­vurstiviipaleisiin noin 3 cm:n reikä keskelle.

3. Sivele donitsien väliin paholaisen hilloa. Nostasen päälle meetvursti­ viipale ja hienoksi hakattua papri­kaa. Koristele halutessasi tuoreella timjamilla.

meetvursti-chilidonitsit
Yllätä vieraasi lehtitaikinasta valmistetuilla donitseilla. Kuva: Niclas Mäkelä

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2018.

Näppärästi valmistaikinasta:

Viikuna-kinkkukiekot

Viikuna-kinkkukiekot

juusto-yrttisolmut

Juusto-yrttisolmut

tomaatti-tapenadetikut

Tomaatti-tapenadetikut

Lue myös Anna.fi: Kinkku-sinihomejuustoboston


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suolaiset donitsit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.