
Suolaiset ja makeat tuulihatut
Ainekset
- 100 g voita tai margariinia
- 2 dl vettä
- 120 g vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
Valmistusohje
- Kiehauta voi tai margariini ja vesi kattilassa (esim. pinnoitettu teflonkattila on hyvä). Lisää vehnäjauhot ja sekoita, kunnes puuromaisen paksu taikina irtoaa kattilan reunoista.
- Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan välillä hyvin sekoittaen.
- Pursota massapussilla melko isokärkisellä tähtityllalla tai voipaperitötteröstä noin teelusikallisen kokoisia taikinanokareita tai laita teelusikalla nokareita suoraan leivinpaperille.
- Suihkuta juuri ennen paistamista vesipullolla, niin tuulihatut kohoavat hyvin. Paista 200 asteessa kullankeltaisiksi ja rapeiksi, kunnes pinta lakkaa kiehumasta eli kuplat häviävät.
- Tee pohjaan reikä ja pursota täytteeksi luumumarmeladia teräväkärkisellä tyllalla.
- Suolainen täyte: tee tuulihatuista kookkaampia (1 rkl taikinaa leivinpaperille). Halkaise kypsät, jäähtyneet tuulihatut ja lusikoi täytettä sisään.
- Savukalatäyte: Sekoita 200 g perattua savukalaa, 50 g ranskankermaa, sitruunapippuria ja hienonnettua tilliä. Pursota tuulihatun sisään.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suolaiset ja makeat tuulihatut