Suolaiset vuohenjuustokeksit
Suolaiset keksit saavat makua vuohenjuustosta ja paholaisenhillosta. Keksit ovat mainio valinta esimerkiksi glögin seuraksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 35 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2 dl ruisjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus sokeria
- n. ½ tl suolaa
- n. 50 g parmesaanijuustorouhetta tai -raastetta, myös Emmental käy
- 1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 150 g voita
- 3 rkl kylmää vettä tai maitoa
Pinnalle
- rosmariinia
- (sormisuolaa)
Täyte
- pehmeää vuohenjuustoa
- (itsetehtyä) paholaisenhilloa tai muuta mieleistä hilloa
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet sekä juusto ja rosmariini kulhossa. Lisää paloiteltu voi ja nypi muruiseksi seokseksi. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Jos taikina on liian kuivaa, lisää tilkka nestettä.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä tai kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi (n. 2 mm). Ota taikinasta haluamallasi muotilla pikkuleipiä ja siirrä pellille. Ripottele joka toisen keksin pinnalle rosmariinia (ja sormisuolaa). Keksien pintaa voi kostuttaa maidolla tai vesitilkalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Täytä jäähtyneet keksit. Notkista vuohenjuustoa tarvittaessa tilkalla maitoa tai kermaa. Levitä keksin keskelle hilloa ja pursota pienellä tyllalla tai levitä lusikalla reunalle juustoa. Voit myös levittää ensin hillon ja sen päälle vuohenjuuston. Paina kansi päälle ja tarjoile. Säilytä viileässä.
Reseptin laatija: Henna Pöllänen, Varkaus
Pikkusuolaista vuohenjuustosta: Vuohenjuustobruschettat Vuohenjuustopunajuuripiiraat Vuohenjuusto-kinkkutaatelit Ruoka.fi: Vuohenjuusto-yrttimuffinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suolaiset vuohenjuustokeksit