Reseptit
20
Kiitos

Suolakinuski-macaronit

Pikkuruisten macaron­leivos­ten välissä yhdis­tyy suolainen ja makea. Karamellisoitua kondensoitua maitoa löydät kauppojen säilykehyllystä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina:

3 kanamunan valkuaista
1 dl sokeria
3 dl mantelijauhoa
2 1/2 dl tomusokeria

Suola-kinuskitäyte:

1 dl valmista karamellisoitua kondensoitua maitoa (säilyke)
1/2 tl sormisuolaa
(koristeeksi pinkkiä helmiäissävyistä efektiväriä)

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaisia ja sokeria kulhos­ sa, kunnes vaahto on kiiltävän valkois­ta ja jämäkkää.

2. Yhdistä mantelijauho ja tomu­sokeri. Siivilöi manteli­tomusokeri­ seos valkuais­sokerivaahtoon vähän kerrallaan ja varovaisesti nuolijalla käännellen. Kääntele huolellisesti ta­saiseksi taikinaksi, mutta älä sekoita liikaa.

3. Kaavi taikina pursotinpussiin. Pursota leivinpaperoidulle uunipel­lille kolikon kokoisia kekoja, yhteensä noin 50 kpl. Jätä hieman leviämisva­raa. Kopauta peltiä muutaman kerran kunnolla pöytää vasten, jotta leivos­ten pinta tasoittuu.

4. Anna leivosten levätä 30 minuut­tia ennen paistoa. Paista leivospohjia 150 asteessa uunin keskitasolla 14–15 minuuttia. Anna macaronien jääh­tyä pellillä. Irrota pohjat varovasti lastalla.

5. Mausta karamellisoitu kondensoitu maito sormisuolalla. Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua. Sirota halutes­sasi efektiväriä kevyesti macaronien pinnalle koristeeksi.

VINKKI: Valmiit leivokset säilyvät huolella peitettynä 1–2 vuorokautta jääkaapissa. Täyttämättömät leivos­pohjat säilyvät tiiviissä rasiassa huo­neenlämmössä noin viikon.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Iki-ihanat macaronit leivot myös näillä ohjeilla:

Bailey's macaronit

Baileys-täytteiset macaron-leivokset

vaaleanpunaiset macaronit

Vaaleanpunaiset Macaronit

mustaherukka-macaronit

Mustaherukka-macaronit

Anna.fi: Macaronit mokkatäytteellä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suolakinuski-macaronit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X