1. Vatkaa valkuaisia ja sokeria kulhos sa, kunnes vaahto on kiiltävän valkoista ja jämäkkää.
2. Yhdistä mantelijauho ja tomusokeri. Siivilöi mantelitomusokeri seos valkuaissokerivaahtoon vähän kerrallaan ja varovaisesti nuolijalla käännellen. Kääntele huolellisesti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä sekoita liikaa.
3. Kaavi taikina pursotinpussiin. Pursota leivinpaperoidulle uunipellille kolikon kokoisia kekoja, yhteensä noin 50 kpl. Jätä hieman leviämisvaraa. Kopauta peltiä muutaman kerran kunnolla pöytää vasten, jotta leivosten pinta tasoittuu.
4. Anna leivosten levätä 30 minuuttia ennen paistoa. Paista leivospohjia 150 asteessa uunin keskitasolla 14–15 minuuttia. Anna macaronien jäähtyä pellillä. Irrota pohjat varovasti lastalla.
5. Mausta karamellisoitu kondensoitu maito sormisuolalla. Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua. Sirota halutessasi efektiväriä kevyesti macaronien pinnalle koristeeksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suolakinuski-macaronit