Suolakuoressa kypsennetty kokonainen siika
Kokonainen siika kypsyy suolakuoren sisällä omassa mehussaan upea-aromiseksi kalapöydän keskipisteeksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Suolakuoressa kypsennetty kokonainen siika:
- 1 kg:n kokonainen siika perattuna
- 1 kg karkeaa tai hienoa merisuolaa
- 1 dl vettä
Lisäksi
- 1 pieni sitruuna
- nippu tuoretta timjamia
Valmistusohje
Suolakuoressa kypsennetty kokonainen siika tehdään helposti näin:
- Huuhtele ja kuivaa siika huolella. Sekoita suola ja vesi kulhossa kosteaksi seokseksi.
- Nosta kala leivinpaperoidulle uunipellille. Pese ja viipaloi sitruuna ja nosta viipaleet timjaminoksien kanssa kalan sisään.
- Levitä suola paksuksi kerrokseksi kalan pinnalle niin, että pyrstön päälle tulee hieman paksumpi kerros. Näin pyrstö kypsyy samaan tahtiin kuin loppu kalasta.
- Kypsennä uunissa 250 asteessa 25 minuuttia. Kopsauta suolakuori tarjolle tuotaessa rikki ja harjaa suola kalan pinnalta pullasudilla.
Kokonainen siika taipuu moneksi: Grillattu siika Suolaan haudattu siika Uunissa paahdettu rosmariinisiika Ruoka.fi: Intialainen siika
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suolakuoressa kypsennetty kokonainen siika