Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suolakuoressa kypsennetty kokonainen siika

Kokonainen siika kypsyy suolakuoren sisällä omassa mehussaan upea-aromiseksi kalapöydän keskipisteeksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Suolakuoressa kypsennetty kokonainen siika:

  • 1 kg:n kokonainen siika perattuna
  • 1 kg karkeaa tai hienoa merisuolaa
  • 1 dl vettä

Lisäksi

  • 1 pieni sitruuna
  • nippu tuoretta timjamia

Valmistusohje

Suolakuoressa kypsennetty kokonainen siika tehdään helposti näin:

  1. Huuhtele ja kuivaa siika huolella. Sekoita suola ja vesi kulhossa kosteaksi seokseksi.
  2. Nosta kala leivinpaperoidulle uunipellille. Pese ja viipaloi sitruuna ja nosta viipaleet timjaminoksien kanssa kalan sisään.
  3. Levitä suola paksuksi kerrokseksi kalan pinnalle niin, että pyrstön päälle tulee hieman paksumpi kerros. Näin pyrstö kypsyy samaan tahtiin kuin loppu kalasta.
  4. Kypsennä uunissa 250 asteessa 25 minuuttia. Kopsauta suolakuori tarjolle tuotaessa rikki ja harjaa suola kalan pinnalta pullasudilla.

Kokonainen siika taipuu moneksi: Grillattu siika Suolaan haudattu siika Uunissa paahdettu rosmariinisiika Ruoka.fi: Intialainen siika


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suolakuoressa kypsennetty kokonainen siika

Sinun täytyy kommentoidaksesi.