Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suolasienet

Suolasienet kannattaa liottaa hyvin ennen käyttöä. Suolasienistä syntyy ihana sienisalaatti talven juhliin. Ohjetta varten tarvitset kilon rouskuja.

Ainekset

Suolasienet

  • 1 kg sieniä (rouskuja)
  • 5 l vettä
  • 1-2 dl merisuolaa (karkeaa)

Valmistusohje

Suolasienet tehdään näin.

1. Keitä sieniä vedessä viitisen minuuttia. Valuta ja huuhtele sienet lävikössä kylmällä vedellä. Purista vesi sienistä ja jäähdytä.

2. Lado sienet kerroksittain karkean suolan kanssa puhtaaseen astiaan tai muovirasiaan. Pane päälimmäiseksi suolakerros. Peitä astia muovikelmulla ja aseta päälle paino, jotta sienet peittyvät kokonaan suolaveteen.

3. Säilytä suolasienet jääkaapissa. Tarkista silloin tällöin, että sienet ovat kokonaan suolaveden peitossa ja lisää tarvittaessa keitettyä, jäähdytettyä suolavettä (1dl suolaa/1 l vettä). Liota suolasienet hyvin ennen käyttöä ja tee niistä vaikkapa sienikastike tai  herkullinen  sienisalaatti

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sieni-savulohirulla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suolasienet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.