Suolasienet
Suolasienet kannattaa liottaa hyvin ennen käyttöä. Suolasienistä syntyy ihana sienisalaatti talven juhliin. Ohjetta varten tarvitset kilon rouskuja.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Suolasienet
- 1 kg sieniä (rouskuja)
- 5 l vettä
- 1-2 dl merisuolaa (karkeaa)
Valmistusohje
Suolasienet tehdään näin.
1. Keitä sieniä vedessä viitisen minuuttia. Valuta ja huuhtele sienet lävikössä kylmällä vedellä. Purista vesi sienistä ja jäähdytä.
2. Lado sienet kerroksittain karkean suolan kanssa puhtaaseen astiaan tai muovirasiaan. Pane päälimmäiseksi suolakerros. Peitä astia muovikelmulla ja aseta päälle paino, jotta sienet peittyvät kokonaan suolaveteen.
3. Säilytä suolasienet jääkaapissa. Tarkista silloin tällöin, että sienet ovat kokonaan suolaveden peitossa ja lisää tarvittaessa keitettyä, jäähdytettyä suolavettä (1dl suolaa/1 l vettä). Liota suolasienet hyvin ennen käyttöä ja tee niistä vaikkapa sienikastike tai herkullinen sienisalaatti
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sieni-savulohirulla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suolasienet