Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suppilovahverofoccacciat

Parmesaaniraasteella ja suppilovahveroilla päällystetyt focaccia-leipäset maistuvat sellaisenaan tai keiton lisukkeena.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Suppilovahverofoccacciat

  • 2 ½ dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 l suppilovahveroita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • hienoa merisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 punasipuli
  • 50 g parmesaania

Valmistusohje

Suppilovahverofoccacciat leivotaan näin:

  • 6 pientä leipästä
  • Valmistusaika 1 tunti

1. Puhdista ja paloittele suppilovahverot. Paista niitä pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää hieman oliiviöljyä ja pieni määrä voita ja ruskista sienet. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä suppilovahverot sivuun.

2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta taikina. Anna taikinan  kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa leivinliinan alla.

3. Jaa taikina kuuteen osaan ja painele ohuiksi leipäsiksi leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota.

4. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Raasta parmesaanijuusto.

5. Voitele kohonneet leivät oliiviöljyllä. Ripottele päälle parmesaanijuustoraastetta ja sieniseosta.

6. Paista suppilovahverofoccacciat  200-asteisessa uunissa. Leipien kypsymisaika on noin 15-20 minuuttia uunin tehosta riippuen. Nauti suppilovahveroleipäset sellaisenaan tai kasviskeiton kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot sienipasteijat suppilovahveroista


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suppilovahverofoccacciat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.