Suppilovahverofoccacciat
Parmesaaniraasteella ja suppilovahveroilla päällystetyt focaccia-leipäset maistuvat sellaisenaan tai keiton lisukkeena.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Suppilovahverofoccacciat
- 2 ½ dl vettä
- 25 g hiivaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 l suppilovahveroita
- 1 rkl oliiviöljyä
- hienoa merisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 punasipuli
- 50 g parmesaania
Valmistusohje
Suppilovahverofoccacciat leivotaan näin:
- 6 pientä leipästä
- Valmistusaika 1 tunti
1. Puhdista ja paloittele suppilovahverot. Paista niitä pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää hieman oliiviöljyä ja pieni määrä voita ja ruskista sienet. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä suppilovahverot sivuun.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta taikina. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa leivinliinan alla.
3. Jaa taikina kuuteen osaan ja painele ohuiksi leipäsiksi leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota.
4. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Raasta parmesaanijuusto.
5. Voitele kohonneet leivät oliiviöljyllä. Ripottele päälle parmesaanijuustoraastetta ja sieniseosta.
6. Paista suppilovahverofoccacciat 200-asteisessa uunissa. Leipien kypsymisaika on noin 15-20 minuuttia uunin tehosta riippuen. Nauti suppilovahveroleipäset sellaisenaan tai kasviskeiton kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin leivot sienipasteijat suppilovahveroista
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suppilovahverofoccacciat