Suppilovahveropaistos
Suppilovahveropaistos maistuu sienten lisäksi myös raikkaalta omenalta ja metsäiseltä timjamilta. Ruokaisuutta tuovat perunaviipaleet. Maistuvan ruoan salaisuus on ruskistettu voi, joka valutetaan paistoksen päälle juuri ennen paistamista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Suppilovahveropaistos
- 300 g suppilovahveroita
- 2 isoa sipulia
- 50 g voita
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 2 kotimaista omenaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 2–3 oksaa tuoretta timjamia
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Suppilovahveropaistos, jonka salaisuus on ruskistettu voi, tehdään helposti näin:
- Puhdista 300 grammaa suppilovahveroita ja revi isoimmat kahteen osaan. Kuori ja hienonna kaksi isoa sipulia.
- Ruskista valurautapannulla 50 grammaa voita. Kun voi tuoksuu pähkinäiseltä ja kuohahtaa kunnolla, valuta 2/3 voista kulhoon odottamaan.
- Kuullota sipulit lopussa voissa sienten kanssa pehmeiksi, noin 5 minuuttia.
- Kuori ja leikkaa kilo perunoita ohuiksi viipaleiksi, esim. mandoliinileikkurilla.
- Pese kaksi omenaa ja viipaloi kuorineen. Kuori ja murskaa kaksi valkosipulinkynttä veitsen lappeella leikkuulautaa vasten. Ripottele päälle teelusikallinen suolaa ja hienonna tahnaksi. Kaavi tahna kulhoon.
- Lisää joukkoon riivityt timjaminlehdet sekä kaksi desilitraa kuohukermaa. Sekoita ainekset.
- Voitele uunivuoka huolella ja lado puolet perunoista ja omenoista vuokaan. Jaa päälle sieni-sipuliseos. Lado päälle loput perunoista ja omenoista. Kaada päälle tasaisesti yrtti-kermaseos. Valuta pinnalle ruskistettu voi.
- Paista suppilovahveropaistos 200 asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/2020.
Lue myös: Suppilovahverorösti
Lue myös Anna.fi: Juustoinen suppilovahveropiiras
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suppilovahveropaistos
Valmistusohje puuttuu?
Vasemmalla on ainekset, oikealla valmistusohje.
Ei auennut minullekaan ohje!