Suppilovahverorösti
Suppisrösti syntyy perunoista ja suppilovahveroista. Se sopii syötäväksi sellaisenaan tai pääruoan lisukkeena.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Suppisrösti
- 1 kg isoja jauhoisia perunoita
- 250 g suppilovahveroita
- 125 g voita
- 2 kevätsipulinvartta
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Suppisrösti valmistuu näin:
1. Kuori ja lohko perunat neljään osaan. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä noin 12 minuuttia puolikypsiksi. Puhdista keittämisen aikana sienet. Paahda sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes niistä irtoaa suurin osa nesteistä. Kaada sienet leikkuulaudalle ja hakkaa pienemmiksi paloiksi.
2. Valuta perunoista vesi ja anna jäähtyä hetki. Raasta lämpimät perunat karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon 100 grammaa voita nokareina sekä sienet ja hienonnetut kevätsipulinvarret. Mausta seos suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita ainekset keskenään.
3. Kuumenna pannulla loppu rasvasta ja paista perunamassasta muutama iso tai useampia pienempiä perunapihvejä. Paista kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeita pihvejä. Tarjoa suppisrösti liha-kala- tai kasvisruokien lisukkeena.
Kokeile myös muita suppilovahveroreseptejä: Suppilovahvero-savuporokeitto Juustoinen suppilovahveropiirakka Suppisrisotto Ruoka.fi: Suppilovahverokeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suppilovahverorösti