Sushiburrito lohesta
Sushiburritossa yhdistyy aasialaiset ja latinomaut. Sushiburrito on saapunut Suomeen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Sushiriisi
- 250 g sushiriisiä
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 8 nori-merileväarkkia
- 1 ½ dl majoneesia
- 1 ½- 2 tl wasabi-tahnaa
- 1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 200-250 g graavattua tai kylmäsavustettua lohta
- 1 pieni kurkku
- 2-3 kourallista salaattisekoitusta tai rucolaa
Valmistusohje
- Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiviinietikka, soker ja suola keskenään. Mausta riisviinietikkaseoksella ja anna jäähtyä.
- Leikkaa graavi- tai kylmäsavulohi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkku tulitikkumaiseksi, leväarkin pituiseksi suikaleiksi. Sekoita wasabitahna majoneesiin.
- Tarvitset jokaiseen burritoon kaksi merileväarkkia. Levitä yhdelle merileväarkeille riisiä tasaiseksi matoksi. Lusikoi riisille majoneesia ja ripottele pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä. Asettele riisille seuraavaksi lohiviipaleet ja kurkkusuikaleet. Lisää viimeiseksi päälle kourallinen rucolaa.
- Jatka sushirullaa toisella merileväarkilla. Liimaa se jo täytettyyn arkkiin vesitilkalla. Kääri sushimaton avulla napakaksi, isoksi rullaksi. Lopuksi kääri sushiburrito voipaperiin kuin karkki.
- Laita sushiburrito tarjolle leikkaamalla karkkia muistuttava rulla puoliksi. Nauti heti.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sushiburrito lohesta