Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sushiburrito lohesta

Sushiburritossa yhdistyy aasialaiset ja latinomaut. Sushiburrito on saapunut Suomeen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sushiriisi

  • 250 g sushiriisiä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 8 nori-merileväarkkia
  • 1 ½ dl majoneesia
  • 1 ½- 2 tl wasabi-tahnaa
  • 1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 200-250 g graavattua tai kylmäsavustettua lohta
  • 1 pieni kurkku
  • 2-3 kourallista salaattisekoitusta tai rucolaa

Valmistusohje

  1. Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiviinietikka, soker ja suola keskenään. Mausta riisviinietikkaseoksella ja anna jäähtyä.
  2. Leikkaa graavi- tai kylmäsavulohi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkku tulitikkumaiseksi, leväarkin pituiseksi suikaleiksi. Sekoita wasabitahna majoneesiin.
  3. Tarvitset jokaiseen burritoon kaksi merileväarkkia. Levitä yhdelle merileväarkeille riisiä tasaiseksi matoksi. Lusikoi riisille majoneesia ja ripottele pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä. Asettele riisille seuraavaksi lohiviipaleet ja kurkkusuikaleet. Lisää viimeiseksi päälle kourallinen rucolaa.
  4. Jatka sushirullaa toisella merileväarkilla. Liimaa se jo täytettyyn arkkiin vesitilkalla. Kääri sushimaton avulla napakaksi, isoksi rullaksi. Lopuksi kääri sushiburrito voipaperiin kuin karkki.
  5. Laita sushiburrito tarjolle leikkaamalla karkkia muistuttava rulla puoliksi. Nauti heti.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sushiburrito lohesta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.