
Sushipalat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Riisitäyte:
- 3 dl puuroriisiä tai sushiriisiä
- 3 ½ dl vettä
- 2 tl makeaa riisiviiniä
- valkoviiniä tai riisiviinietikkaa (mirin)
maustekastike:
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- ½ rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
- Pese riisi huolellisesti kylmällä vedellä. Mittaa vesi kattilaan. Kaada joukkoon riisi. Vettä tulee olla noin 10% enemmän kuin riisiä.
- Seisota riisiä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna riisi kiehuvaksi kannella peitetyssä kattilassa. Lisää viini. Käännä lämpö pienelle teholle. Älä avaa kantta. Keitä riisiä viitisen minuuttia. Anna riisin kypsyä höyryssä kymmenisen minuuttia.
- Sekoita kastikeainekset ja lisää seos riisin joukkoon. Jäähdytä riisi ja muotoile siitä pallon tai sukkulan muotoisia paloja.
- Tarjoa riisipalloset graavisuolatun kalan, katkarapujen, mädin tai aurinkokuivatun tomaatin kanssa.
- Sushin lisäkkeenä tarjotaan soijakastiketta, wasabi-tahnaa, limettilohkoja ja inkiväärilastuja.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sushipalat