Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sushipalat

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

Riisitäyte:

  • 3 dl puuroriisiä tai sushiriisiä
  • 3 ½ dl vettä
  • 2 tl makeaa riisiviiniä
  • valkoviiniä tai riisiviinietikkaa (mirin)

maustekastike:

  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • ½ rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

 

  1. Pese riisi huolellisesti kylmällä vedellä. Mittaa vesi kattilaan. Kaada joukkoon riisi. Vettä tulee olla noin 10% enemmän kuin riisiä.
  2. Seisota riisiä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna riisi kiehuvaksi kannella peitetyssä kattilassa. Lisää viini. Käännä lämpö pienelle teholle. Älä avaa kantta. Keitä riisiä viitisen minuuttia. Anna riisin kypsyä höyryssä kymmenisen minuuttia.
  3. Sekoita kastikeainekset ja lisää seos riisin joukkoon. Jäähdytä riisi ja muotoile siitä pallon tai sukkulan muotoisia paloja.
  4. Tarjoa riisipalloset graavisuolatun kalan, katkarapujen, mädin tai aurinkokuivatun tomaatin kanssa.
  5. Sushin lisäkkeenä tarjotaan soijakastiketta, wasabi-tahnaa, limettilohkoja ja inkiväärilastuja.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sushipalat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.