Sushisalaatti
Sushisalaatti kokoaa sushin ainekset samaan kulhoon. Sushisalaatti on helppo tapa herkutella sushilla vaikka arki-iltana.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Riisi:
- 2 dl japanilaista sushiriisiä
- 2 ½ dl vettä
Wasabikastike:
- 4 rkl japanilaista soijaa
- pala tuoretta raastettua inkivääriä
- 2 rkl mirinkastiketta
- 2 tl wasabitahnaa
Lisäksi:
- ½ kiinteä kurkku
- 1 porkkana
- 150 g retikkaa
- 100 g kylmäsavustettuja lohifileesiivuja
koristeeksi:
- punasalaatilehtiä
- tatsoikaalin lehtiä
Valmistusohje
Sushisalaatti tehdään helposti näin:
1. Huuhdo riisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Nosta valutettu riisi kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja käännä levy 1-2 asentoon.
2. Anna riisin kiehua noin 15 minuuttia kannen alla. Älä sekoita, äläkä avaa kantta kypsymisen aikana. Nosta riisi levyltä ja anna jäähtyä kannen alla viisi minuuttia.
3. Sekoita kastikeainekset. Valuta kastike riisin joukkoon ja sekoita riisi puukauhalla irtonaiseksi.
4. Kuori ja leikkaa kurkku ohuelti. Kuori porkkana ja retikka. Leikkaa kasvikset ohuiksi tikkumaisiksi paloiksi. Sekoita riisi joukkoon.
5. Jaa riisisalaatti tarjoilukulhoihin ja nosta päälle muutama kylmäsavustettu lohisiivu. Koristele maljat punasalaatin ja tatsoikaalin lehdillä.
Lue myös: Trendikäs kulhoruoka on arjen pelastaja – näin kokoat sen evääksi tai aterialle
Lue myös Anna.fi/ruoka: Lohi-poke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sushisalaatti