Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Suussa sulava sacherkakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g voita
200 g taloussuklaata
korppujauhoja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

täyte:

0.5 dl maitokahvia kostuttamiseen
1.5 dl aprikoosisosetta tai -marmeladia väliin

pinnalle:

230 g aprikoosimarmeladia

kuorrutus:

200 g tummaa suklaata
50 g voita
1 dl kinuskikastiketta

koristeeksi:

maitosuklaalastuja

Valmistusohje

1. Paloittele voi ja suklaa vesihaudekattilaan ja sulata. Anna jäähtyä. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaaseos sekä keskenään sekoitetut jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.

3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä vuoan alla seuraavaan päivään.

4. Halkaise kakku, kostuta kahvilla ja levitä väliin aprikoosisosetta tai marmeladia. Kokoa kakku. Poista pinnalta murut.

5. Kuumenna aprikoosimarmeladi ja kaada se soseena siivilän kautta survoen kakun pinnalle. Tasoita ja anna jäähtyä.

6. Sulata suklaa, voi ja kinuskikastike vesihaudekattilassa. Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle. Levitä kuorrutusta reunoille ja anna jäähtyä. Korista kakku maitosuklaalastuilla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suussa sulava sacherkakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X