
Suussa sulava sacherkakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 200 g voita
- 200 g taloussuklaata
- korppujauhoja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 0.5 dl maitokahvia kostuttamiseen
- 1.5 dl aprikoosisosetta tai -marmeladia väliin
pinnalle:
- 230 g aprikoosimarmeladia
kuorrutus:
- 200 g tummaa suklaata
- 50 g voita
- 1 dl kinuskikastiketta
koristeeksi:
- maitosuklaalastuja
Valmistusohje
1. Paloittele voi ja suklaa vesihaudekattilaan ja sulata. Anna jäähtyä. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaaseos sekä keskenään sekoitetut jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä vuoan alla seuraavaan päivään.
4. Halkaise kakku, kostuta kahvilla ja levitä väliin aprikoosisosetta tai marmeladia. Kokoa kakku. Poista pinnalta murut.
5. Kuumenna aprikoosimarmeladi ja kaada se soseena siivilän kautta survoen kakun pinnalle. Tasoita ja anna jäähtyä.
6. Sulata suklaa, voi ja kinuskikastike vesihaudekattilassa. Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle. Levitä kuorrutusta reunoille ja anna jäähtyä. Korista kakku maitosuklaalastuilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suussa sulava sacherkakku