Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suvirannan porkkanapiirakka (Patê Elisabet)

Suvirannan porkkanapiirakan ohje on peräisin vapaaherratar Elisabet Järnefeltiltä. Elisabetin ohjeen mukaan leivottiin Suvirannan porkkanapiirakkaa useassa Tuusulanjären taiteilijakodissa 1900-luvun alkupuolella.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

tavallinen voitaikina:

  • voita ja jauhoja yhtä paljon
  • vettä
  • 1 rkl viinaa/100 g jauhomäärään

täyte:

  • porkkanoita, munia, sipulia, kermaa, suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Suvirannan porkkanapiirakka leivotaan Elisabet Järnefeldtin ohjeella näin:

Suvirannan porkkanapiirakka leivotaan voitaikinaan, taikinasta tehdään piirakalle myös kansi.

  1. Voitaikina valmistetaan tavalliseen tapaan. Taikinamäärä riippuu piirakan suuruudesta. Annetaan olla kylmässä.
  2. Taikinan koon mukaan tarvittava määrä porkkanoita keitetään kypsiksi ja kuoritaan sekä hakataan hienoksi. Munat keitetään kypsiksi ja kuoritaan sekä hakataan hienoiksi. Sipulit kuoritaan, hakataan hienoksi ja keitetään pehmeiksi öljyssä, joukkoon lisätään porkkanahake sekä kermaa vähin erin, niin että muodostuu sopivan sakea täyte. Maustetaan tarkoin suolalla ja valkopippurilla. Munahake sekoitetaan viimeksi joukkoon. Täytteen annetaan jäähtyä.
  3. Voitaikina kaulitaan sopivan suuruiseksi, täytettä levitetään kohtalainen kerros ja taikinasta kaulitaan piirakalle kansi. Paistetaan piirakalle sopivassa uuninlämmössä.

Elisabet Järnefeltin porkkanapiirakan ohje Suvirannasta Anna-Kaisa Kolehmaiselta.

Saattaisit pitää myös porkkanapaistoksen reseptistä.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Porkkanapiiraat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suvirannan porkkanapiirakka (Patê Elisabet)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.