Sveitsiläinen lihamureke
Sveitsiläiseksi lihamurekkeen tekee juusto. Käytä siihen voimakkaanmakuista juustoa: appenzelleriä, gruyerea tai emmentalia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Laktoositon
Ainekset
- 800 g jauhelihaa
- 1 dl korppujauhoja
- 3 dl vettä
- 2 pussia Ranskalainen sipulikeitto -aineksia
- 2 kananmunaa
Lisäksi
- 150 g appenzeller-, gruyere- tai emmentaljuustoa
Valmistusohje
- Turvota korppujauhoja ja sipulikeittoaineksia nesteessä viitisen minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Muotoile mureketaikina kostein käsin leivinpaperille vuokaleivän muotoon.
- Leikkaa juusto puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja pistele tangot mureketaikinaan kauniiseen riviin.
- Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
- Tarjoa lohkoperunoiden, Hasselbackan perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sveitsiläinen lihamureke