Sveitsiläinen lihamureke

Sveitsiläinen lihamureke 

60
min
8 annosta
30-60 min
Sveitsiläiseksi lihamurekkeen tekee juusto. Käytä siihen voimakkaanmakuista juustoa: appenzelleriä, gruyerea tai emmentalia.

Ainekset

800 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
3 dl vettä
2 pussia Ranskalainen sipulikeitto -aineksia
2 kananmunaa

Lisäksi

150 g appenzeller-, gruyere- tai emmentaljuustoa

Valmistusohje

  1. Turvota korppujauhoja  ja sipulikeittoaineksia nesteessä viitisen minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Muotoile mureketaikina kostein käsin leivinpaperille vuokaleivän muotoon.
  3. Leikkaa juusto puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja pistele tangot mureketaikinaan kauniiseen riviin.
  4. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  5.  Tarjoa lohkoperunoiden, Hasselbackan perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
22.01.2018
Tiina Rantanen
Tiina Rantanen