Reseptit
30-60 min
8

Himahella

Sveitsiläinen lihamureke

Sveitsiläiseksi lihamurekkeen tekee juusto. Käytä siihen voimakkaanmakuista juustoa: appenzelleriä, gruyerea tai emmentalia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
800 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
3 dl vettä
2 pussia Ranskalainen sipulikeitto -aineksia
2 kananmunaa

Lisäksi

150 g appenzeller-, gruyere- tai emmentaljuustoa

Valmistusohje

  1. Turvota korppujauhoja  ja sipulikeittoaineksia nesteessä viitisen minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Muotoile mureketaikina kostein käsin leivinpaperille vuokaleivän muotoon.
  3. Leikkaa juusto puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja pistele tangot mureketaikinaan kauniiseen riviin.
  4. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  5.  Tarjoa lohkoperunoiden, Hasselbackan perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sveitsiläinen lihamureke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X