Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sveitsiläiset nakkipiilot

Sveitsiläiset nakkipiilot ovat retroruoka, joka nousee uudelle tasolle, kun nakkipiilojen sisään kätketään Appenzeller-juustoraastetta. Tämä hot dogille sukua oleva helppo herkku maistuu kaikenikäisille.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

  • 1 purkki valmista croisant-taikinaa (6 croisanttia)
  • 1 rkl (dijonin) sinappia
  • 1 pkt (210 g) Appenzeller Classic -juustoa

Koristeeksi

  • 2 dl juustoraastetta
  • 1-2 rkl mustia seesaminsiemeniä
  • 6 grillitikkua

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Avaa croissant-tölkki ja rullaa taikina levyksi leivinpöydälle. Irrota taikinakolmiot toisistaan ja levitä jokaiselle kolmiolle sinappia.
  3. Raasta juusto, erota raasteesta pari desiä koristelua varten. Leikkaa nakkien päihin halutessasi ristiviillot.
  4. Laita kullekin taikinapalalle reilusti juustoraastetta sekä nakki tai kaksi. Rullaa taikina sarveksi nakin ympärille ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille saumakohta alaspäin. Pane jokaiseen kääröön puinen grillivarras työntämällä se nakin läpi.
  5. Ripottele nakkipiilojen päälle loput juustoraasteesta ja seesaminsiemeniä.
  6. Paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia, kunnes nakkipiilojen pinta on kauniin kullanruskea.
  7. Tarjoa sveitsiläiset nakkipiilot vastapaistettuina sinapin, ketsupin ja majoneesikastikkeen kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sveitsiläiset nakkipiilot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.