Mainos |
Sveitsiläiset nakkipiilot
Sveitsiläiset nakkipiilot ovat retroruoka, joka nousee uudelle tasolle, kun nakkipiilojen sisään kätketään Appenzeller-juustoraastetta. Tämä hot dogille sukua oleva helppo herkku maistuu kaikenikäisille.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
- 1 purkki valmista croisant-taikinaa (6 croisanttia)
- 1 rkl (dijonin) sinappia
- 1 pkt (210 g) Appenzeller Classic -juustoa
Koristeeksi
- 2 dl juustoraastetta
- 1-2 rkl mustia seesaminsiemeniä
- 6 grillitikkua
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Avaa croissant-tölkki ja rullaa taikina levyksi leivinpöydälle. Irrota taikinakolmiot toisistaan ja levitä jokaiselle kolmiolle sinappia.
- Raasta juusto, erota raasteesta pari desiä koristelua varten. Leikkaa nakkien päihin halutessasi ristiviillot.
- Laita kullekin taikinapalalle reilusti juustoraastetta sekä nakki tai kaksi. Rullaa taikina sarveksi nakin ympärille ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille saumakohta alaspäin. Pane jokaiseen kääröön puinen grillivarras työntämällä se nakin läpi.
- Ripottele nakkipiilojen päälle loput juustoraasteesta ja seesaminsiemeniä.
- Paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia, kunnes nakkipiilojen pinta on kauniin kullanruskea.
- Tarjoa sveitsiläiset nakkipiilot vastapaistettuina sinapin, ketsupin ja majoneesikastikkeen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sveitsiläiset nakkipiilot