Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sveitsinleike broilerista

Sveitsinleike on klassikkoruoka, joka valmistetaan yleensä possun ulkofileestä tai vasikasta. Broilerin rintaleikkeestä tai broilerin lehtipihvistä syntyy myös mainio paneroitu leike. Tarjoa sveitsinleike raikkaan vihersalaatin tai karamellisoitujen ruusukaalien kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä tai broilerin lehtipihviä
  • ripaus sormisuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 4 viipaletta appenzeller- tai emmantal-juustoa

Leivitys

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • (sormisuolaa)

Kypsennykseen

  • voita ja/tai öljyä

Valmistusohje

1. Pane 1 ½ cm paksuinen broilerin rintafilee pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin. Lehtipihvit ovat jo valmiiksi nuijittuja.

2. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeen tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen.

3. Mausta broileri  suolalla ja pippurilla. Pane toiselle puoliskolle viiplale ilmakuivattua kinkkua ja reilu viiplae appenzeller-juustoa. Käännä leike kaksinkerroin ja kiinnitä cocktailtikulla.

4. Pyöräytä sveitsinleike vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.

5. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita.

6, Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin kolme  minuuttia puoleltaan. Voit myös kypsentää leikkeet uppopaistamalla öljyssä.

7. Tarjoa heti salaatin tai karamellisoitujen ruusukaalien kanssa.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sveitsinleike broilerista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.