Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sweet and sour -possu

Sweet & sour -possu on kiinalaistyylinen, hapanimelässä kastikkeessa tarjottu nopea ja helppo possuruoka. Nauti hapanimelä possu riisin kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Hapanimela, sweet & sour -possu

  • 500 g porsaan sisäfileetä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

  • rypsiöljyä
  • ½ kurkku
  • 1 punainen ja keltainen paprika

Sweet & sour -kastike

  • ½ pieni punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 1.5 dl ananasmehua
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1.5 rkl maissitärkkelysjauhoja

Valmistusohje

Sweet and sour -possu valmistuu näin helposti.

1. Tee ensin sweet & sour -kastike. Annostele kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Anna kastikkeen maustua lihan leikkaamisen ajan.

2. Poista porsaan sisäfileestä ylimääräiset kalvot. Leikkaa liha ensin ohuiksi pihveiksi ja sitten pihvit suikaleiksi. Halkaise kurkku ja poista pehmeä sisus. Viipaloi kurkut. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Suikaloi paprikat.

3. Ruskista lihat kahdessa erässä kuumalla pannulla. Mausta lihat. Lisää pannulle kurkut ja paprikat ja kääntele hetki, jotta kasvikset saavat hieman väriä ja pehmenevät.

4. Lisää pannulle hapanimeläkastike. Kiehauta ja sekoita ainekset kuumaksi. Nauti Sweet and sour -possu keitetyn riisin kanssa.

Kokeile myös muita maukkaita possuruokia: Porsaankyljykset Aasialaiset lihapullat Possurulla omena-sataytäytteellä Ruoka.fi: Hapanimelä possukastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sweet and sour -possu

Kisu

Aivan loistavaa 🙂 Peukkujaa!

Syöppö

Hyvvää oli. Nam.

Ella

Olipa pettymys. Tosi mautonta, jopa kaupan valmis Sweet & Sour-kastike voittaa tämän.

Maria

Kastikepohja reseptissä on todella herkullinen. Wokkaan tosin kasarissa tofua (tai kanaa), chiliä sekä porkkanaa, punasipulia, paprikaa ja tuoretta ananasta. Kastike päälle suostumaan ja esiin hyvän riisin kera.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.