Reseptit
yli 60 min

Syksyinen jänispata

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 1 kg painoinen jänis
öljyä tai voita
2 sipulia
muutama valkosipulinkynsi
pala selleriä
pala palsternakkaa
2 porkkanaa
rouhittua mustapippuria
muutama katajanmarja
suolaa
5 dl punaviiniä tai vettä
laakerinlehti
tuoretta tai kuivattua timjamia
2 rkl pihlajanmarjahyytelöä
2 rkl tummaa Maizena-kastikesuurustetta

Valmistusohje

1. Leikkaa lihat irti luista ja paloittele liha pieniksi kuutioiksi. Kuori sipuli ja juurekset.

2. Ruskista lihapala, luut ja sipulit pannulla. Siirrä ainekset pataan. Huuhdo pannu ja lisää liemi pataan. Lisää joukkoon juurekset, mausteet ja viini tai vesi. Anna hautua reilun tunnin ajan. Lisää joukkoon makea hyytelö ja anna hautua vielä toinen tunti, kunnes liha on pehmeää. Tarkista maku. Suurusta liemi ja tarjoa sieniohraton ja uunissa paahdettujen juuresten kanssa.

  • VINKKI: Tarjoa lisäkkeenä risoton tapan valmistettua sieniohrattoa. Liota kokonaisia ohraryynejä noin 10 tuntia kylmässä vedessä. Kuullota sieni-sipulisilppua öljyssä ja lisää joukkoon valutetut ryynit. Lisää liemeksi lihalientä vähitellen sen verran kuin ryynit imevät. Jos haluat joukkoon voi lopuksi lisätä voinokareen, ranskankermaa tai smetanaa.

 

Avainsanat

Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Syksyinen jänispata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X