Reseptit
yli 60 min
6

Syksyinen vuohenjuustosalaatti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 raitajuurta
vettä keittämiseen
pala purjoa tai 2 kevätsipulia
rasvaa paistamiseen
5 dl kantarellejä tai muita sieniä
(kourallinen mangoldin tai paksoin lehtiä)
1 rkl soijakastiketta
valkopippuria
500 g vuohenjuustoa
tilkka öljyä
salaatin kerä
1 dl saksan- tai cashewpähkinöitä
noin 6 tuoretta luumua tai viikunaa tai 2 päärynää
öljyä
makeaa, viikunanmakuista Blaze-balsamiviinietikkaa
karkeaa suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Pese raitajuuret ja keitä tunti kuorineen suolattomassa vedessä.

2. Kuori ja lohko kypsät raitajuuret. Huuhdo ja silppua purjo ja sienet. Kuullota rasvassa. Ryöppää mangoldin lehdet kiehuvassa vedessä ja kasta kylmään veteen. Pane mangoldit sieni-sipuliseokseen. Mausta seos soijakastikkeella ja valkopippurilla.

3. Paista juusto öljytilkassa.

4. Peitä vadin pohja salaatinlehdillä. Kaada sieniseos keskelle ja asettele raitajuurilohkot vadille. Nosta juustoviipaleet salaatin päälle. Ripottele joukkoon pähkinöitä ja luumu-, viikuna- tai päärynäpaloja. Mausta öljyllä, makealla viinietikkakastikkeella sekä rouhitulla suolalla ja pippurilla.

Avainsanat

Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Syksyinen vuohenjuustosalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X