Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen suklaamousse ja taatelikastike

Vegaaninen suklaamousse on täynnä hyviä raaka-aineita. Makeuttajana toimivat banaani ja taateli.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vegaaninen suklaamousse

  • 1 tlk (400 ml) täysrasvaista kookosmaitoa tai kookoskermaa
  • 4 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 kypsä avokado
  • 1 ylikypsä banaani
  • 3 taatelia (kivet poistettu)
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • 1 appelsiinin raastettu kuori

Taatelikastike:

  • 10 pehmeää taatelia
  • 1-2 dl kauramaitoa
  • ¾ tl suolaa

Tarjoiluun:

  • banaania
  • 2 rkl kookoslastuja

Valmistusohje

Vegaaninen suklaamousse  ja taatelikastike tehdään helposti näin:

1. Laita kookosmaito tai -kerma hyvissä ajoin jääkaappiin viilentymään. Lusikoi tehosekoittimeen jäähdytetystä kookosmaidosta paksu osuus. Lisää kaakaojauhe, kuorittu ja pilkottu avokado, banaani, taatelit ja mausteet. Pyöritä tasaiseksi. Lusikoi tarjoilukulhoihin ja nosta kylmään. Tarjoile mousse kylmänä.

2. Halkaise taatelit ja poista kivet. Sekoita juoksevaksi kastikkeeksi tehosekoittimessa. Tarjoile vegaaninen suklaamousse banaaniviipaleiden ja kookoslastujen kera.

Vinkki: Käytä kookosmaidosta vain paksu osuus purkin pinnalta. Jos kookosmaito on litkua, se tekee moussesta liian löysän. Kaakaojauheena voit käyttää esimerkiksi raakakaakaojauhetta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/18.

Lue myös: Tee itse vegaaninen suklaajäätelö

Lue myös Anna.fi: Näin leivot vegaanisen suklaakakun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen suklaamousse ja taatelikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.