
Vegaaninen suklaamousse ja taatelikastike
Vegaaninen suklaamousse on täynnä hyviä raaka-aineita. Makeuttajana toimivat banaani ja taateli.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen suklaamousse
- 1 tlk (400 ml) täysrasvaista kookosmaitoa tai kookoskermaa
- 4 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 1 kypsä avokado
- 1 ylikypsä banaani
- 3 taatelia (kivet poistettu)
- ¼ tl kanelia
- ¼ tl vaniljajauhetta
- 1 appelsiinin raastettu kuori
Taatelikastike:
- 10 pehmeää taatelia
- 1-2 dl kauramaitoa
- ¾ tl suolaa
Tarjoiluun:
- banaania
- 2 rkl kookoslastuja
Valmistusohje
Vegaaninen suklaamousse ja taatelikastike tehdään helposti näin:
1. Laita kookosmaito tai -kerma hyvissä ajoin jääkaappiin viilentymään. Lusikoi tehosekoittimeen jäähdytetystä kookosmaidosta paksu osuus. Lisää kaakaojauhe, kuorittu ja pilkottu avokado, banaani, taatelit ja mausteet. Pyöritä tasaiseksi. Lusikoi tarjoilukulhoihin ja nosta kylmään. Tarjoile mousse kylmänä.
2. Halkaise taatelit ja poista kivet. Sekoita juoksevaksi kastikkeeksi tehosekoittimessa. Tarjoile vegaaninen suklaamousse banaaniviipaleiden ja kookoslastujen kera.
Vinkki: Käytä kookosmaidosta vain paksu osuus purkin pinnalta. Jos kookosmaito on litkua, se tekee moussesta liian löysän. Kaakaojauheena voit käyttää esimerkiksi raakakaakaojauhetta.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/18.
Lue myös: Tee itse vegaaninen suklaajäätelö
Lue myös Anna.fi: Näin leivot vegaanisen suklaakakun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen suklaamousse ja taatelikastike