1. Ota yksi noin 800 gramman t-luupihvi. Pyyhi liha kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa lihan ulkopinnan rasvaan veitsellä muutamia kevyitä viiltoja. Yhdistä mausterubin ainekset eli ruokalusikallinen pikakahvijauhetta, kaksi teelusikallista fariinisokeria, kaksi teelusikallista kuivattua chiliä, teelusikallinen kuivattua timjamia, teelusikallinen suolaa ja teelusikallinen mustapippuria ja taputtele mausteseos lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin ajan.
2. Polta hiiligrilliin kuuma hiillos ja siirrä harmaana hohkavat kekäleet grillin toiseen reunaan niin, että ritilällä on tilaa epäsuoraa grillaamista varten. Tai kuumenna kaasugrillin toinen puoli.
3. Laita pihvi ensin hiilloksen tai lämmönlähteen viereen niin, että lihan ulkofilepuoli hiilloksen puolella. Grillaa noin 5 minuuttia ja käännä ympäri pitäen ulkofileosan edelleen lämmön puolella. Grillaa noin 5 minuuttia.
4. Siirrä pihvi suoraan kuuman hiilloksen päälle ja grillaa lihaa molemmin puolin yhteensä 1–2 minuuttia. Kääntele pihviä muutaman kymmenen sekunnin välein. Käännä pihvi vielä grillipihtien avulla kyljelleen ja grillaa myös ulkopinnat.
5. Kääri kahvirubilla maustettu t-luupihvi folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2022.
Lue myös: Grillaa täydellistä lihaa – tiedätkö lihojen oikeat sisälämpötilat?
Lue myös Anna.fi: Nyt grillataan! Kolme pomminvarmaa reseptiä, joilla onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: T-luupihvi