Reseptit
yli 60 min
15
Kiitos

Taateli-kookospalat

Taatelikakku kuuluu ehdottomasti talven juhliin. Kookoskuorrutus sopii loistavasti sen pinnalle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taateli-kookospalat:

1 pkt (250 g) taateleita
3 dl kiehuvaa vettä
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
4 1/2 dl vehnäjauhoa
1 1/2 tl soodaa

Kuorrutus:

100 g voita
2 dl fariinisokeria
2 dl kookoshiutaleita

Valmistusohje

1. Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi kulhoon. Kaada kiehuva vesi päälle. Sekoita välillä ja anna jäähtyä.

2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne sekä taateliseos taikinaan.

3. Levitä taikina uunivuokaan (30 x 35 cm) leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

4. Sulata kuorrutuksen voi kattilassa. Lisää loput aineet ja kiehauta. Levitä kuorrutus kakkulevyn pinnalle, ja jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 5–8 minuuttia. Jäähdytä hyvin ja leikkaa paloiksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Taatelit kuuluvat jouluun:

joulustruudeli

Joulustruudeli

portviini-taatelikakku

Portviini-taatelikakku

Suklaa-taatelikakku

Suklaa-taatelikakku

Ruoka.fi: Terästetty taateli-omenakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Taateli-kookospalat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X