Taatelikakku kuuluu ehdottomasti talven juhliin. Kookoskuorrutus sopii loistavasti sen pinnalle.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Taateli-kookospalat:
1 pkt (250 g)taateleita
3 dlkiehuvaa vettä
150 gvoita
1 1/2 dlsokeria
2 kananmunaa
2 tlvaniljasokeria
2 tlkanelia
4 1/2 dlvehnäjauhoa
1 1/2 tlsoodaa
Mainos
Kuorrutus:
100 gvoita
2 dlfariinisokeria
2 dlkookoshiutaleita
Valmistusohje
Taateli-kookospalat leivotaan helposti näin:
1. Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi kulhoon. Kaada kiehuva vesi päälle. Sekoita välillä ja anna jäähtyä.
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne sekä taateliseos taikinaan.
3. Levitä taikina uunivuokaan (30 x 35 cm) leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
4. Sulata kuorrutuksen voi kattilassa. Lisää loput aineet ja kiehauta. Levitä kuorrutus kakkulevyn pinnalle, ja jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 5–8 minuuttia. Jäähdytä hyvin ja leikkaa paloiksi.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Taateli-kookospalat