Reseptit
Kiitos

Taateli-pähkinäpiirakka

Saat uuden ilmeen makeisiin ja suolai­siin piirakoihin, kun teet kansista koris­teellisia ja jouluun sopivia. Kannen teko vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa. Lopusta tai­kinasta voit valmis­taa pikkuleipiä tai joulutorttuja.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taateli-pähkinäpiirakan pohja:

1 (600 g) iso lehtitaikinalevy

Taateli-pähkinätäyte:

200 g kuivattuja taateleita
3 dl vettä
1 dl hillosokeria
1/4 dl konjakkia tai brandyä
2 dl pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

1. Painele piirakkavuoan kokoinen pala lehtitaikinaa vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Paloittele taatelit pieniksi paloiksi.

3. Laita kattilaan veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua 20 minuuttia.

4. Ota pois levyltä. Lisää alkoholi ja 1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä. Anna jäähtyä.

5. Levitä täyte piirakan pohjalle ja ripottele sen päälle kokonaiset päh­kinät.

6. Tee päälle pal­mikko lehtitaikinasta: Kauli sulanut taikina 2–3 mm:n paksuiseksi ja noin 45 cm pitkäksi levyksi. Leikkaa osasta taikinaa pii­rakkapohja. Tee lopuista lettejä. Mit­taa ja leikkaa taikinasta viivoittimen ja taikinapyörän avulla 5 mm leveää nauhaa.

7. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Ohje on julkastu Kotiliedessä 24/18.

Taatelit ihastuttavat joulunajan leivonnaisissa:

taateli-kookospalat

Taateli-kookospalat

banaani-taatelikorvapuustit

Gluteenittomat banaani-taateli-korvapuustit

joulustruudeli

Joulustruudeli

Anna.fi: Suklaa-taateli-marenkikakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Taateli-pähkinäpiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X