Taateli-pähkinäkakku on komea ilmestys talvisessa kahvipöydässä. Saat uuden ilmeen makeisiin ja suolaisiin piirakoihin, kun teet kansista koristeellisia ja jouluun sopivia. Kannen teko vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa. Lopusta taikinasta voit valmistaa pikkuleipiä tai joulutorttuja.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Taateli-pähkinäpiirakan pohja:
1 (600 g)iso lehtitaikinalevy
Mainos
Taateli-pähkinätäyte:
200 gkuivattuja taateleita
3 dlvettä
1 dlhillosokeria
1/4 dl konjakkia tai brandyä
2 dlpekaanipähkinöitä
Valmistusohje
Taateli-pähkinäkakku leivotaan näin:
1. Painele piirakkavuoan kokoinen pala lehtitaikinaa vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Paloittele taatelit pieniksi paloiksi.
3. Laita kattilaan veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua 20 minuuttia.
4. Ota pois levyltä. Lisää alkoholi ja 1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä. Anna jäähtyä.
5. Levitä täyte piirakan pohjalle ja ripottele sen päälle kokonaiset pähkinät.
6. Tee päälle palmikko lehtitaikinasta: Kauli sulanut taikina 2–3 mm:n paksuiseksi ja noin 45 cm pitkäksi levyksi. Leikkaa osasta taikinaa piirakkapohja. Tee lopuista lettejä. Mittaa ja leikkaa taikinasta viivoittimen ja taikinapyörän avulla 5 mm leveää nauhaa.
7. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Taateli-pähkinäpiirakka