Saat uuden ilmeen makeisiin ja suolaisiin piirakoihin, kun teet kansista koristeellisia ja jouluun sopivia. Kannen teko vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa. Lopusta taikinasta voit valmistaa pikkuleipiä tai joulutorttuja.
Kasvis
Ainekset
Taateli-pähkinäpiirakan pohja:
1 (600 g)
iso lehtitaikinalevy
Taateli-pähkinätäyte:
200 g
kuivattuja taateleita
3 dl
vettä
1 dl
hillosokeria
¼ dl
konjakkia tai brandyä
2 dl
pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
Taateli-pähkinäkakku leivotaan näin:
1. Painele piirakkavuoan kokoinen pala lehtitaikinaa vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Paloittele taatelit pieniksi paloiksi.
3. Laita kattilaan veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua 20 minuuttia.
4. Ota pois levyltä. Lisää alkoholi ja 1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä. Anna jäähtyä.
5. Levitä täyte piirakan pohjalle ja ripottele sen päälle kokonaiset pähkinät.
6. Tee päälle palmikko lehtitaikinasta: Kauli sulanut taikina 2–3 mm:n paksuiseksi ja noin 45 cm pitkäksi levyksi. Leikkaa osasta taikinaa piirakkapohja. Tee lopuista lettejä. Mittaa ja leikkaa taikinasta viivoittimen ja taikinapyörän avulla 5 mm leveää nauhaa.
7. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Taateli-pähkinäpiirakka