
Taateli-ricottapizza
Taateli-ricottapizza on hurmaava yhdistelmä suolaista ja makeaa. Tomaattikastikkeen sijaa pohjaa peittää pehmeä ricottajuusto.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Munaton
Ainekset
Taikina
- 1.5 dl lämmintä vettä
- 15 g tuorehiivaa tai ½ pss kuivahiivaa
- ¼ tl hienoa merisuolaa
- 1 ½ dl grahamjauhoja
- noin 1 ½ dl durumvehnäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
Täyte
- noin 200 g ricottajuustoa
- 50-100 g puolipehmeää juustoa raastettuna, esimerkiksi Fontina
- 10 kivetöntä puolikuivattua taatelia
- noin 80 g ohuita prosciuttoviipaleita
- ½ punainen chili
Pinnalle
- vastaraastettua parmesaania
Valmistusohje
Taateli-ricottapizza tehdään helposti näin:
Ohjeella valmistat 1 uunipellillisen tai 2-3 pyöreää pizzaa.
1. Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita kuivahiiva grahamjauhoihin. Lisää suola, durumvehnäjauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Muotoile yhdeksi isoksi tai pienemmiksi taikinapalloiksi.
2. Anna pizzataikinoiden kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.
3. Muotoile tai kauli taikinapalat ohuiksi pizzapohjiksi. Levitä pohjalle ricottajuusto. Ripottele pinnalle juustoraaste. Saksi päälle taatelit ja prosciuttoviipaleet. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi ja levitä pizzojen päälle.
4. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia koon mukaan. Ripottele valmiin pizzan päälle vastaraastettua parmesaania.
Lue lisää: Täydellinen pizza – italialainen pizzamestari paljastaa salaisuudet
Lue lisää Anna.fi/ruoka: Pizza bianco
Kommentoi
Kommentoi juttua: Taateli-ricottapizza