Reseptit
yli 60 min

Taateli-ricottapizza

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina

1.5 dl lämmintä vettä
15 g tuorehiivaa tai ½ pss kuivahiivaa
ripaus hienoa merisuolaa
1.5 dl grahamjauhoja
noin 1 ½ dl durumvehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Täyte

noin 200 g ricottajuustoa
50-100 g puolipehmeää juustoa raastettuna, esimerkiksi Fontina
10 kivetöntä puolikuivattua taatelia
noin 80 g ohuita prosciuttoviipaleita
½ punainen chili

Pinnalle

vastaraastettua parmesaania

Valmistusohje

Ohjeella valmistat 1 uunipellillisen tai 2-3 pyöreää pizzaa.

1. Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita kuivahiiva grahamjauhoihin. Lisää suola, durumvehnäjauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Muotoile yhdeksi isoksi tai pienemmiksi taikinapalloiksi.

2. Anna pizzataikinoiden kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

3. Muotoile tai kauli taikinapalat ohuiksi pizzapohjiksi. Levitä pohjalle ricottajuusto. Ripottele pinnalle juustoraaste. Saksi päälle taatelit ja prosciuttoviipaleet. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi ja levitä pizzojen päälle.

4. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia koon mukaan. Ripottele valmiin pizzan päälle vastaraastettua parmesaania.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Taateli-ricottapizza

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X