Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Taatelikakku

Kotilieden suositulla ohjeella leivottu taatelikakku on mehevä, maukas ja helppotekoinen. Kakun maku tekeytyy ja syvenee säilytyksen aikana, ja siksi sen voi leipoa jo pari viikkoa ennen joulua. Säilytä valmis taatelikakku jääkaapissa kelmuun käärittynä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Taatelikakku

  • 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
  • 1 ½ dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl vahvaa kahvijuomaa

Vuokaan

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

Taatelikakku leivotaan helposti näin:

1. Voitele ja korppujauhota 1 1/2 litran vetoinen rengasvuoka.

2. Paloittele yksi paketti eli 250 grammaa taateleita ja tarkista, ettei joukossa ole kiviä. Laita taatelit kattilaan ja lisää 1 1/2 desilitraa vettä. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt taateleihin ja seos on sosetta.

3. Käännä levy minimille ja lisää joukkoon 200 grammaa paloiteltua voita. Sekoittele, kunnes voi on sulanut. Sekoita joukkoon kaksi desilitraa sokeria ja anna jäähtyä.

4. Kun seos on kädenlämpöistä, sekoita yksitellen joukkoon kaksi kananmunaa.

5. Yhdistä kuivat aineet eli 4 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, yksi teelusikallinen ruokasoodaa, yksi teelusikallinen leivinjauhetta ja yksi teelusikallinen vaniljasokeria keskenään. Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja yksi desilitra vahvaa kahvia. Kumoa taikina vuokaan. Jätä 1⁄3 vuoan korkeudesta kohoamisvaraa.

6. Paista taatelikakkua 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, taatelikakku on kypsä.

7. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

Lue myös: Onko tämä joulun hittikakku? Lakritsi-taatelikakku saa trendikkään suola-kinuskikuorrutuksen

Lue myös Anna.fi: Mehevä hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, jota voi tuunata monella tavoin – kokosimme parhaat ohjeet joulun herkullisiin kuivakakkuihin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Taatelikakku

Valma Pasanen

Leivoin tällä ohjeella taatelikakun ja tuli tosi hyvä ,mikä parasta kolme kakkua samalla kertaa.

Suosittelen ohjetta muillekin.

Notgoodcake

Ei tullut hyvä kakku. Monta taatelikakkua tehnyt, tällä tuli harvinaisen tiivis ja painava kakku. Paistoaikaa jouduin pidentämään, näytti valmiilta ei tikkuunkaan tarttunut, silti kakku oli keskeltä raa’an oloinen. Maku ei myöskään mikään erityisen hyvä. En suosittele.

Jeda

Olen tehnyt tällä ohjeella monena vuonna. Todella hyvä!! Kannattaa antaa tekeytyä muutama päivä viileässä ennen maistamista – maku tiivistyy.

Päpi

Tämä on luottoreseptini, kaikki tykkäävät!

Vastaa käyttäjälle Valma PasanenPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.