Taatelipötkylät

Taatelipötkylät 

60
min
30 annosta
30-60 min
Saisiko taateli­kakun sijasta olla taatelipötkylä?

Ainekset

200 g voita
2 dl vaaleaa ruokosokeria
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta
2 tl vaniljasokeria
200 g silputtua taatelia tai viikunaa

Valmistusohje

1. Silppua taatelit tai viikunat pienik­si paloiksi. Sekoita mausteet ja leivin­jauhe jauhoihin. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja vuoraa kolme uunipeltiä leivinpaperilla.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vat­katen. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja hedelmäsilppu. Anna taikinan le­vähtää jääkaapissa noin 15 minuuttia.

3. Jaa taikina kahdeksi palaksi. Muo­vaa paloista pötkö ja paloittele se. Muovaa paloista pieniä pötkylöitä ja lado ne pelleille. Paista uunissa 175 asteessa muutama minuutti, kunnes väri on kauniin ruskea.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 25/16.

Myös nämä jouluiset pikkumakeat maistuvat kahvin kanssa:

pähkinätangot

Pähkinätangot

apritangot

Apritangot

kookosleivät

Kookosleivät

Ruoka.fi: Cantuccini-tyyliset pähkinä-hedemäkeksit

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
14.11.2017
Marja Malinen
Kristiina Kurronen / Otavamedia