Saisiko taatelikakun sijasta olla taatelipötkylä?
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30 annosta
Ainekset
200 g
voita
2 dl
vaaleaa ruokosokeria
1
kananmuna
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia
1 tl
pomeranssinkuorta
2 tl
vaniljasokeria
200 g
silputtua taatelia tai viikunaa
Valmistusohje
1. Silppua taatelit tai viikunat pieniksi paloiksi. Sekoita mausteet ja leivinjauhe jauhoihin. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja vuoraa kolme uunipeltiä leivinpaperilla.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja hedelmäsilppu. Anna taikinan levähtää jääkaapissa noin 15 minuuttia.
3. Jaa taikina kahdeksi palaksi. Muovaa paloista pötkö ja paloittele se. Muovaa paloista pieniä pötkylöitä ja lado ne pelleille. Paista uunissa 175 asteessa muutama minuutti, kunnes väri on kauniin ruskea.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 25/16.
Myös nämä jouluiset pikkumakeat maistuvat kahvin kanssa:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Taatelipötkylät