Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Taatelipötkylät

Saisiko taateli­kakun sijasta olla taatelipötkylä?

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2 dl vaaleaa ruokosokeria
  • 1 kananmuna
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g silputtua taatelia tai viikunaa

Valmistusohje

1. Silppua taatelit tai viikunat pienik­si paloiksi. Sekoita mausteet ja leivin­jauhe jauhoihin. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja vuoraa kolme uunipeltiä leivinpaperilla.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vat­katen. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja hedelmäsilppu. Anna taikinan le­vähtää jääkaapissa noin 15 minuuttia.

3. Jaa taikina kahdeksi palaksi. Muo­vaa paloista pötkö ja paloittele se. Muovaa paloista pieniä pötkylöitä ja lado ne pelleille. Paista uunissa 175 asteessa muutama minuutti, kunnes väri on kauniin ruskea.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 25/16.

Myös nämä jouluiset pikkumakeat maistuvat kahvin kanssa:

pähkinätangot

Pähkinätangot

apritangot

Apritangot

kookosleivät

Kookosleivät

Ruoka.fi: Cantuccini-tyyliset pähkinä-hedemäkeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Taatelipötkylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.