Reseptit

Taatelisämpylät

Ainekset

  • 1 paketti taateleita (250 g)
  • 3 dl vettä
  • 1 dl öljyä
  • 3 dl vettä
  • 3 rkl vehnänleseitä
  • 50 g hiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 8 dl vehnäjauhoja

voiteluun:

  • 1 kananmuna tai siirappivettä

Valmistusohje

Taatelisämpylät
  1. Poista kalvo taatelipakkauksen päältä ja leikkaa taatelit pieniksi paloiksi. Tarkista samalla, ettei mukana ole taatelin siemeniä. Kiehauta taatelit vedessä, niin ne pehmenevät.
  2. Lisää vettä ja vehnänleseitä. Kun neste on kädenlämpöistä, murenna hiiva joukkoon. Lisää suola, ruisjauhot, vehnäjauhot ja öljy.
  3. Anna taikinan kohota 1-1,5 tuntia. Leivo taikinasta sämpylöitä. Anna kohota.
  4. Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jos teet taikinasta kaksi vuokaleipää, paista leivät kypsiksi 175 asteessa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Taatelisämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.