Reseptit
yli 60 min
6

Taatelitiramisu

Jälkiruokanautin­to vailla vertaa syntyy taateleilla rikastetusta tira­misusta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 puolikuivattua taatelia
11/2 dl vahvaa kahvia
2 rkl mantelilikööriä
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
9-10 savoiardikeksiä
4-5 rkl kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Halkaise taatelit, poista kivet ja pilko pieniksi. Keitä kattilassa kahvin kanssa miedolla lämmöllä, kunnes taatelit pehmenevät. Lisää mantelili­kööri ja anna seoksen jäähtyä. Soseu­ta seos tasaiseksi.

2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaaleaksi vaahdok­si. Lisää loppuvaiheessa sokeri ja vat­kaa kiiltäväksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja mascarpone keskenään. Nostele joukkoon valkuaisvaahto ke­vyesti nostellen. Nosta seos pursotin­pussiin.

3. Pursota tarjoilulasien pohjille kerros kermaseosta. Paloittele keksit ja kostuta molemmin puolin taateli­ kahviliemessä. Nosta laseihin kerros kostutettuja keksejä. Toista 3–4 ker­rosta.

4. Anna tiramisun vetäytyä jääkaa­pissa peitettynä vähintään 2 tuntia. Siivilöi tarjoiltaessa pinnalle kunnon kerros kaakaojauhetta.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 27/2016.

Katso myös nämä tiramisut:

tiramisu-malja

Tiramisu-malja

Tiramisu

Tiramisu-jälkiruoka

tiramisu-juustokakku

Tiramisu-juustokakku

Ruoka.fi: Punainen tiramisu

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Taatelitiramisu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X