Reseptit
alle 30 min
4

Tabbouleh-salaatti

Kun kaipaat vaihtelua perinteiseen kurkku-tomaatti-salaattiin, kokeile raikasta tabboulehia. Raastetuista kasviksista syntyy herkullisen mehevä salaatti lisukkeeksi tai vaikkapa juustoisten juureslettujen täytteeksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tabbouleh-salaatti:

1 rs (300 g) ruusukaalia
2 isoa porkkanaa
1 hapan omena, esim. Granny Smith
3/4 tl karkeaa merisuolaa
1 salottisipuli
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Putsaa ja huuhtele ruusukaalit. Valuta ja nosta monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Kuori ja paloittele porkkanat ja omena. Lisää porkkana- ja omenapalat koneeseen suolan kanssa. Aja sykäyksittäin karkeaksi raasteeksi.

2. Hienonna sipuli. Poista leikkuuterä ja sekoita lusikalla joukkoon sipulit, öljy, viinietikka ja rouhittu mustapippuri.

3. Tarjoile juustoisten juureslettujen kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 02/19.

Lisää maukkaita muunnoksia tabbouleh’sta:

rosolli-tabbouleh

Rosolli-tabbouleh

kvinoatabbouleh

Kvinoa-tabboulehsalaatti

Tabbouleh ohrasta

© Tiina Rantanen

Tabbouleh-salaatti ohrasta

Anna.fi: Ruis-tabbouleh

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tabbouleh-salaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X