tabbouleh-salaatti
Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Tabbouleh-salaatti

Tabbouleh-salaatti tuo vaihtelua perinteiseen kurkku-tomaatti-salaattiin. Raastetuista kasviksista syntyy herkullisen mehevä salaatti lisukkeeksi tai vaikkapa juustoisten juureslettujen täytteeksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tabbouleh-salaatti:

1 rs (300 g) ruusukaalia
2 isoa porkkanaa
1 hapan omena, esim. Granny Smith
3/4 tl karkeaa merisuolaa
1 salottisipuli
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Mainos

Valmistusohje

1. Tabbouleh-salaatti syntyy helposti näin. Putsaa ja huuhtele ruusukaalit. Valuta ja nosta monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Kuori ja paloittele porkkanat ja omena. Lisää porkkana- ja omenapalat koneeseen suolan kanssa. Aja sykäyksittäin karkeaksi raasteeksi.

2. Hienonna sipuli. Poista leikkuuterä ja sekoita lusikalla joukkoon sipulit, öljy, viinietikka ja rouhittu mustapippuri.

3. Tarjoile tabbouleh-salaatti esimerkiksi lisukkeena tai  juustoisten juureslettujen kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 02/19.

Lisää maukkaita muunnoksia tabbouleh’sta:

rosolli-tabbouleh

Rosolli-tabbouleh

kvinoatabbouleh

Kvinoa-tabboulehsalaatti

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Ruis-tabbouleh

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tabbouleh-salaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X