tabbouleh-salaatti Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tabbouleh-salaatti

Kun kaipaat vaihtelua perinteiseen kurkku-tomaatti-salaattiin, kokeile raikasta tabboulehia. Raastetuista kasviksista syntyy herkullisen mehevä salaatti lisukkeeksi tai vaikkapa juustoisten juureslettujen täytteeksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Tabbouleh-salaatti:

  • 1 rs (300 g) ruusukaalia
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 hapan omena, esim. Granny Smith
  • ¾ tl karkeaa merisuolaa
  • 1 salottisipuli
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tabbouleh-salaatti valmistuu näin:

1. Tabbouleh-salaatti syntyy helposti näin. Putsaa ja huuhtele ruusukaalit. Valuta ja nosta monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Kuori ja paloittele porkkanat ja omena. Lisää porkkana- ja omenapalat koneeseen suolan kanssa. Aja sykäyksittäin karkeaksi raasteeksi.

2. Hienonna sipuli. Poista leikkuuterä ja sekoita lusikalla joukkoon sipulit, öljy, viinietikka ja rouhittu mustapippuri.

3. Tarjoile tabbouleh-salaatti esimerkiksi lisukkeena tai  juustoisten juureslettujen kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 02/19.

Lisää maukkaita muunnoksia tabbouleh’sta:

rosolli-tabbouleh

Rosolli-tabbouleh

kvinoatabbouleh

Kvinoa-tabboulehsalaatti

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Ruis-tabbouleh

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tabbouleh-salaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.