Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tabbouleh

Tabbouleh on raikas yrttisalaatti, josta bulgur tekee ruokaisan. Salaatti sopii loistavasti falafelien ja erilaisten tahnojen kaveriksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tabbouleh

  • 1 dl bulguria
  • 3-4 ruukkua lehtipersiljaa
  • 1 ruukku vahvaa minttua
  • 1 kurkku
  • 2 luumutomaattia
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • ¾ tl suolaa

Valmistusohje

Tabbouleh valmistuu helposti näin:

  1. Liota desilitra bulguria runsaassa kylmässä vedessä puolisen tuntia. Valuta bulgurit huolellisesti, 15–20 minuuttia siivilässä.
  2. Ota kolmesta neljään ruukkua lehtipersiljaa ja ruukku vahvaa minttua. Irrota yrttien lehdet varsista. Hienonna lehdet terävällä veitsellä. Älä hiero yrttejä, etteivät ne vety. Huuhtele kurkku ja kaksi luumutomaattia ja pilko pienen pieniksi kuutioiksi.
  3. Sekoita viisi ruokalusikallista oliiviöljyä, yhden sitruunan puristettu mehu ja 3/4 teelusikallista suolaa. Yhdistä kaikki salaatin ainekset juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Tarjoa tabbouleh muhammaran, labnehin, pitaleipien ja falafelien kanssa.

tabbouleh

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2023.

Lue myös Anna.fi: Sahramilla maustettu bulgursalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tabbouleh

Sinun täytyy kommentoidaksesi.