Reseptit
8
Kiitos

Tabbule-salaatti

Tabbule-salaatti sekoitetaan bulguri-vehnärouheesta ja kasviksista. Salaatti sopii esimerkiksi lammaslihapullien lisukkeeksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tabbule-salaatti:

2.5 dl bulguria
vettä
2 tl suolaa
1 silputtu punasipuli tai nippu kevätsipulia
4 dl silputtua lehtipersiljaa
1 dl silputtua minttua
3 isoa tomaattia
1 kurkku

Kastike

1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 dl sitruunamehua
2 tl sumakki-mausteseosta tai 1 sitruunan raastettu kuori
1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Lisää bulguri suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen. Keitä noin 10 minuuttia ja kaada lävikköön valumaan.

2. Silppua sipuli, persilja ja minttu. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Halkaise myös kurkku, poista siemenet lusikalla ja kuutioi hedelmäliha.

3. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada se bulgurin joukkoon. Lisää muut ainekset ja sekoita. Tarjoa tabbule-salaatti kylmänä. Salaatti sopii esimerkiksi lammaslihapullien lisukkeeksi.

 

Kokeile myös muita Lähi-Idän herkkuja:

Marokkolainen uunilohi
Marokkolainen uunilohi


Pitaleivät


Sitruunakakku ja jogurttikastike

Baba ganoush -munakoisotahna

Munakoisotahna eli baba ghanoush

marokkolainen pasteija
Ruoka.fi: Marokkolaiset fetapasteijat

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tabbule-salaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X