Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tacopiirakka

Meksikolaishenkinen tacopiirakka leivotaan gluteenittomasta, tacomausteella maustetusta piirakkapohjasta ja texmex-härkiksestä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Tacopiirakka, pohja

  • 150 g voita
  • 2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl maissijauhoja
  • 1 rkl tacomausteseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g ranskankermaa

Tacopiirakka, täyte

  • 1 punainen paprika
  • 1 rs (250 g) Beanit Härkis Texmex kypsää härkäpapuvalmistetta
  • 1 prk (230 g) salsakastiketta, esim. chipotle
  • 3 kananmunaa
  • 200 g ranskankermaa
  • 150 g cheddarjuustoraastetta

Pinnalle

  • 2 dl rucolasalaattia

Valmistusohje

Tacopiirakka leivotaan helposti näin:

1. Nypi 150 grammaa voita, 2 1/2 desilitraa gluteenitonta jauhoseosta ja yksi desilitra maissijauhoja keskenään. Lisää yksi ruokalusikallinen tacomausteseosta, kaksi teelusikallista leivinjauhetta ja sata grammaa ranskankermaa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja nosta vuoka jääkaappiin täytteen esivalmistelujen ajaksi.

2. Pilko yksi punainen paprika ja nosta kulhoon. Lisää joukkoon paketti Texmex-Härkistä, yks purkki salsakastiketta, kolme kananmunaa, 200 grammaa ranskankermaa ja puolet eli 75 grammaa cheddarjuustoraasteesta. Sekoita ainekset ja valuta piirakkataikinan päälle. Ripottele piirakan päälle loput juustoraasteesta.

3. Paista tacopiirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

4. Anna piirakan jäähtyä ritilän päällä. Nostele pinnalle kaksi desilitraa huuhdeltua ja kuivattua rucolasalaattia juuri ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2022.

Lue myös: Meksikolainen ruoka hurmaa – parhaat tacot, quesadillat ja muut mausteiset herkut

Lue myös Anna.fi: Tortillavuoka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tacopiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.