Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tahinitähtipullat

Tahmealla tahini­täytteellä rikas­tettu tähtipulla on kahvipöydän kruunu.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Pullataikina:

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • huoneenlämpöistä voita

Tahini-vaniljatäyte:

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl tahinitahnaa
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Tahini-tähtipullien voiteluun:

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja suola. Vatkaa osa jauhoista ja sekoita tasai­seksi. Lisää pehmeä voi sekä loput jauhoista. Alusta kimmoisaksi taiki­naksi. Anna kohota peitettynä lämpi­mässä paikassa kaksinkertaiseksi.

2. Jaa taikina neljään osaan. Kauli taikinapalat ohuiksi, halkaisijaltaan 30 cm pyöreiksi taikinalevyiksi. Muo­toile pyöreä muoto veitsen avulla. Sekoita kulhossa pehmeä voi, tomu­sokeri, tahinitahna, kaakaojauhe ja vaniljasokeri tasaiseksi kreemiksi.

3. Nosta yksi pohja leivinpaperoidul­le uunipellille. Levitä pohjimmaiselle levylle kolmasosa täytteestä. Nos­ta päälle toinen levy ja levitä päälle tahnaa. Toista vielä yksi samanlainen kerros. Nosta viimeinen levy pinnalle.

4. Aseta pullalevyn keskelle vesilasi tai kahvikuppi. Leikkaa taikinalevy neljään tasakokoiseen sektoriin niin, että veitsi osuu lasin reunaan saak­ka. Jaa sektorit samoin vielä neljään tasakokoiseen osaan.

5. Kierrä sektorit kahteen kertaan kierteelle niin, että kierrät joka toisen osan, aina toiseen suuntaan. Nipis­tä vastakkain rullattujen osien päät kiinni toisiinsa.

6. Anna kohota peitettynä 20 mi­nuuttia. Voitele pinta munalla. Paista 200­ asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Leivotaan pullaa:

karpalokranssi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tahinitähtipullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.