1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja suola. Vatkaa osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä voi sekä loput jauhoista. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
2. Jaa taikina neljään osaan. Kauli taikinapalat ohuiksi, halkaisijaltaan 30 cm pyöreiksi taikinalevyiksi. Muotoile pyöreä muoto veitsen avulla. Sekoita kulhossa pehmeä voi, tomusokeri, tahinitahna, kaakaojauhe ja vaniljasokeri tasaiseksi kreemiksi.
3. Nosta yksi pohja leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä pohjimmaiselle levylle kolmasosa täytteestä. Nosta päälle toinen levy ja levitä päälle tahnaa. Toista vielä yksi samanlainen kerros. Nosta viimeinen levy pinnalle.
4. Aseta pullalevyn keskelle vesilasi tai kahvikuppi. Leikkaa taikinalevy neljään tasakokoiseen sektoriin niin, että veitsi osuu lasin reunaan saakka. Jaa sektorit samoin vielä neljään tasakokoiseen osaan.
5. Kierrä sektorit kahteen kertaan kierteelle niin, että kierrät joka toisen osan, aina toiseen suuntaan. Nipistä vastakkain rullattujen osien päät kiinni toisiinsa.
6. Anna kohota peitettynä 20 minuuttia. Voitele pinta munalla. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.
Leivotaan pullaa:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tahinitähtipullat