Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tahmatassun limetti-kookoskakku

Pähkinäinen marenkikakku sisältää tuplasti makeaa täytettä. Kookoskinuski hurmaa herkuttelijan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Marenkipohjat:

  • 5 kananmunanvalkuaista
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 dl karkeaksi jauhettua hasselpähkinää
  • 1 dl maissijauhoa

LIME CURD

  • 5 kananmunankeltuaista
  • 3 limetin raastettu kuori
  • 2 ½ dl erikoishienoa Siro-sokeria
  • 1 dl limettimehua
  • 1 rkl maissitärkkelysjauhoa
  • 75 g voita
  • 2 tl vaniljasokeria

KOOKOSKINUSKI

  • 1 ½ dl kookosmaitoa (pieni tölkki)
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 dl kookossokeria
  • 2 ½ dl kidesokeria

VÄLIIN

  • 2 dl kuohukermaa

PINNALLE

  • pistaasipähkinämantelirouhetta

Valmistusohje

1. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Piirrä paperiin kolme 20 senttistä ympyrää. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Vaahdota valkuaiset. Lisää vähitellen joukkoon sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kestävää ja kiiltävää. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti ja kaada taikina pellille piirrettyihin ympyröihin. Voit kypsentää pohjat myös irtopohjavuoissa. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Mittaa lime curdin ainekset voita lukuunottamatta vesihaudekattilaan. Kuumenna seosta koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos sakenee pysyvästi. Voit käyttää sähkövatkainta. Lisää voi. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja vatkaa kylmäksi.

4. Mittaa kinuskin ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee. Jäähdytä.

5. Kokoa kakku. Levitä alimmalle pohjalevylle lime curdia. Kaada loput curdista lasitölkkiin. Tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa. Vaahdota kerma. Mausta puolet siitä lime curdilla ja loput kookoskinuskilla. Lusikoi limettikerma tahnan päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle. Levitä sille kinuskikermavaahtoa ja kinuskia. Nosta kolmas levy päälle. Ripota sille pistaasirouhetta ja valuta pinnalle kinuskia. Tarjoa heti.

Katso myös muita herkkureseptejä: Mokkasuklaasuukot Karpaloita ja kinuskikermaa Helppo luumupiirakka Suklaa-mokkabrûlée Ruoka.fi: Nopeat pähkinä-kinuskileivokset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tahmatassun limetti-kookoskakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.