Reseptit
6
Kiitos

Taikinoidut uuniomenat

Ainekset

Lisää kauppalistalle
12 pientä tai 6 isoa hapanta talviomenaa
50 g voita tai margariinia
0.5 dl ruokosokeria tai fariinisokeria
noin 1 dl siirappia
100-150 g mantelimassaa
500 g voitaikinaa
0.5 dl sokeria
2 rkl siirappia

Lisäksi

(laktoositonta) jäätelöä

Valmistusohje

1. Poista omenista siemenkota ja halkaise omenat. Pienet omenat voi jättää kokonaisiksi. Voitele uunivuoka tai valurautapannu reilusti voilla ja ripota päälle tummaa sokeria. Lado vuokaan omenan puolikkaat. Pistele joukkoon jokunen voinokare ja kaada siirappia ohuena nauhana omenille. Siirapin määrä riippuu omenien happamuudesta. Paista omenia 200-asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.

2. Raasta mantelimassa. Kauli voitaikina sokerilla päällystetyn leivinalustan päällä vuoan tai pannun kokoiseksi levyksi. Ota vuoka uunista. Ripota mantelimassa omenille ja kumoa taikinalevy omenien päälle. Jos taikinaa jää, muotoile siitä lehtikuvioita piirakan pinnalle. Liruta pinnalle siirappia ja paista 200-asteessa uunissa, kunnes pinta saa väriä. Tarjoa jäätelön kanssa.

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Taikinoidut uuniomenat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X