Reseptit

Taikinoidut uuniomenat

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 12 pientä tai 6 isoa hapanta talviomenaa
  • 50 g voita tai margariinia
  • 0.5 dl ruokosokeria tai fariinisokeria
  • noin 1 dl siirappia
  • 100-150 g mantelimassaa
  • 500 g voitaikinaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 rkl siirappia

Lisäksi

  • (laktoositonta) jäätelöä

Valmistusohje

Taikinoidut uuniomenat

1. Poista omenista siemenkota ja halkaise omenat. Pienet omenat voi jättää kokonaisiksi. Voitele uunivuoka tai valurautapannu reilusti voilla ja ripota päälle tummaa sokeria. Lado vuokaan omenan puolikkaat. Pistele joukkoon jokunen voinokare ja kaada siirappia ohuena nauhana omenille. Siirapin määrä riippuu omenien happamuudesta. Paista omenia 200-asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.

2. Raasta mantelimassa. Kauli voitaikina sokerilla päällystetyn leivinalustan päällä vuoan tai pannun kokoiseksi levyksi. Ota vuoka uunista. Ripota mantelimassa omenille ja kumoa taikinalevy omenien päälle. Jos taikinaa jää, muotoile siitä lehtikuvioita piirakan pinnalle. Liruta pinnalle siirappia ja paista 200-asteessa uunissa, kunnes pinta saa väriä. Tarjoa jäätelön kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Taikinoidut uuniomenat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.