Taivaallinen uunijuusto – maailman helpoin fondue

Taivaallinen uunijuusto – maailman helpoin fondue 

30
min
6 annosta
alle 30 min
Lämmin vuoristojuustoateria valmistuu käden käänteessä Mont d'Or -juustosta.

Ainekset

500 g Mont d’Or juustoa
tuoreita timjaminoksia
loraus valkoviiniä
mustapippuria myllystä

Lisäksi

tuoretta leipää
keitettyjä pikkuperunoita
rapeita pieniä maustekurkkuja
hillosipuleita

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Irrota juustosta muovinen kelmu. Tee juuston pintaan muutama reikä.
  3. Rouhi päälle mustapippuria ja revi timjamista muutama oksa. Kaada päälle loraus valkoviiniä.
  4. Peitä juusto kannella ja kääri alumiinifolioon.
  5. Paista noin 15 minuuttia.
  6. Ota folio pois. Tarjoile juusto suoraan omasta rasiastaan. Sen voi nostaa pienelle lautaselle tai laudalle.
  7. Dippaile sulaan juustoon leipää ja vihanneksia.
  8. Juustoa myydään syksyllä ja alkutalvesta hyvin varustettujen markettien juustohyllyssä tai juustokaupassa.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
24.11.2017
Sanna Mansikkamäki
Sanna Mansikkamäki