Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Taivaallinen uunijuusto – maailman helpoin fondue

Lämmin vuoristojuustoateria valmistuu käden käänteessä Mont d'Or -juustosta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 500 g Mont d’Or juustoa
  • tuoreita timjaminoksia
  • loraus valkoviiniä
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • tuoretta leipää
  • keitettyjä pikkuperunoita
  • rapeita pieniä maustekurkkuja
  • hillosipuleita

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Irrota juustosta muovinen kelmu. Tee juuston pintaan muutama reikä.
  3. Rouhi päälle mustapippuria ja revi timjamista muutama oksa. Kaada päälle loraus valkoviiniä.
  4. Peitä juusto kannella ja kääri alumiinifolioon.
  5. Paista noin 15 minuuttia.
  6. Ota folio pois. Tarjoile juusto suoraan omasta rasiastaan. Sen voi nostaa pienelle lautaselle tai laudalle.
  7. Dippaile sulaan juustoon leipää ja vihanneksia.
  8. Juustoa myydään syksyllä ja alkutalvesta hyvin varustettujen markettien juustohyllyssä tai juustokaupassa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Taivaallinen uunijuusto – maailman helpoin fondue

Sinun täytyy kommentoidaksesi.