Taivaallinen uunijuusto – maailman helpoin fondue
Lämmin vuoristojuustoateria valmistuu käden käänteessä Mont d'Or -juustosta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Munaton
Ainekset
- 500 g Mont d’Or juustoa
- tuoreita timjaminoksia
- loraus valkoviiniä
- mustapippuria myllystä
Lisäksi
- tuoretta leipää
- keitettyjä pikkuperunoita
- rapeita pieniä maustekurkkuja
- hillosipuleita
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Irrota juustosta muovinen kelmu. Tee juuston pintaan muutama reikä.
- Rouhi päälle mustapippuria ja revi timjamista muutama oksa. Kaada päälle loraus valkoviiniä.
- Peitä juusto kannella ja kääri alumiinifolioon.
- Paista noin 15 minuuttia.
- Ota folio pois. Tarjoile juusto suoraan omasta rasiastaan. Sen voi nostaa pienelle lautaselle tai laudalle.
- Dippaile sulaan juustoon leipää ja vihanneksia.
- Juustoa myydään syksyllä ja alkutalvesta hyvin varustettujen markettien juustohyllyssä tai juustokaupassa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Taivaallinen uunijuusto – maailman helpoin fondue