Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Talvinen luumukakku

Talvinen luumukakku on juhlapöydän herkkupala ja sopii vaikka jouluaaton kahvihetkeen. Kakussa on herkullinen luumu-rahkatäyte ja se päällystetään sokerimassalla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 8 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl jauhettua pistaasia tai mantelia

Väliin

  • noin 2 dl luumuhilloa

Täyte

  • 4 dl kuohukermaa
  • 500 g luumu-kanelirahkaa
  • 1 dl luumuhilloa
  • 6 liivatelehteä
  • tilkka kiehuvaa vettä

Pinnalle

  • noin 1 dl luumuhilloa
  • 500 g valkoista sokerimassaa
  • tomusokeria

Valmistusohje

Luumukakku leivotaan helposti näin:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen kiertoilmalla. Varaa kaksi peltiä ja vuoraa ne leivinpaperilla. Yhdistä leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin. Varaa työpöydälle 2 leivinpaperia, jolle voit kumota kypsän tortun.

2. Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen ja lisää mantelijauhe. Paista 200–asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa leivinpapereille jäähtymään. Sivele torttupohjat ohuelti luumuhillolla. Vuoraa pyöreäpohjainen, astia (n. 3 l) toisesta levystä sopivan kokoiseksi leikatulla palalla.

3. Liota liivatelehtiä noin kymmenen minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita liivateseos, luumuhillo ja kermavaahto rahkaan ja kaada puolet seoksesta torttulevyllä vuorattuun vuokaan. Ota toisesta torttulevystä sopivan kokoinen kakkulevy ja aseta se täytteen päälle. Kaada jäljelle jäänyt täyte astiaan ja sovittele torttulevyistä jääneet kappaleet pohjaksi päälle.

4. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai noin 4 tuntia.

5. Seulo siivilän läpi tomusokeria leivinpöydälle. Kumoa kakku leikkuulaudalle. Sivele pinnalle luumuhilloa. Pehmita sokerimassaa käsin ja kauli se tomusokerin päällä pyöreäksi levyksi. Leikkaa levystä kakun yli ulottuva pyöreä pala ja siirrä varovasti kakun päälle. Painele sokerimassa tasaisesti. Leikkaa ylimääräinen pala pois ja kauli se uudelleen. Ota levystä muotilla kuvioita, kostuta hieman toiselta puolen ja aseta kakulle.

Katso myös: Joulukakkuja ja ihania leivonnaisia

Katso myös Anna.fi/ruoka: Puolalainen luumu-marenkikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Talvinen luumukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.