Talviruokana viikunapossu

Talviruokana viikunapossu 

60+
min
4 annosta
yli 60 min
Possu rakastaa makeaa viikunakastiketta. Tarjoa lisänä pähkinäisiä punajuuria ja seesamilanttua.

Ainekset

1 porsaan sisäfilee
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 tl inkivääriä
ripaus chiliä tai cayennenpippuria
2 1/2 tl valkoviiniä tai
vettä ja 1⁄2 sitruunan mehu
2 tähtianista
1 kanelitanko
2 punasipulia
4 valkosipulinkynttä

Kastike

siivilöity paistoliemi, vettä (yhteensä 4 dl)
1 dl glögiä
4 tuoretta tai kuivattua viikunaa
punasipulit ja valkosipulit uunivuoasta
1/2 dl tummaa muscovadosokeria
rouhittua mustapippuria
1 tl soijakastiketta

Valmistusohje

1. Aseta huoneenlämpöinen filee uunivuokaan. Sekoita mausteet ja hiero seos lihan pintaan. Kaada viini tai sitruunaliemi vuokaan. Lisää joukkoon kuoritut halkaistut sipulit ja kokonaiset mausteet. Kypsennä uunissa 125 asteessa tunti.

2. Siivilöi vuokaan kertynyt liemi laakeaan kattilaan, lisää kastikkeen ainekset ja keitä noin 20 minuuttia kunnes liemi sakenee. Tarkista maku ja kaada siivilän läpi toiseen kattilaan. Painele viikunat ja sipulit siivilän läpi kastikkeeseen.

3. Leikkaa liha viipaleiksi ja kaada kastike päälle.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 28/16.

Vaihtoehtoja kinkulle:

yrttimarinoitu possunfilee

Yrttimarinoitu possunfilee

Nutellamarinoitu possu saa makunsa pähkinä-suklaatahnasta, sinapista ja Sriracha-chilikastikkeesta.

Nutellamarinoitu possunniska

Pistaasikuorrutettu porsas

Pistaasikuorrutettua porsasta

Ruoka.fi: Pistaasikuorrutettua porsasta

03.12.2017
Marja Malinen
Jorma Marstio/Otavamedia