Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Talviruokana viikunapossu

Possu rakastaa makeaa viikunakastiketta. Tarjoa lisänä pähkinäisiä punajuuria ja seesamilanttua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Possu:

  • 1 porsaan sisäfilee
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl inkivääriä
  • ripaus chiliä tai cayennenpippuria
  • 2 ½ tl valkoviiniä tai
  • vettä ja 1⁄2 sitruunan mehu
  • 2 tähtianista
  • 1 kanelitanko
  • 2 punasipulia
  • 4 valkosipulinkynttä

Viikunakastike:

  • siivilöity paistoliemi, vettä (yhteensä 4 dl)
  • 1 dl glögiä
  • 4 tuoretta tai kuivattua viikunaa
  • punasipulit ja valkosipulit uunivuoasta
  • ½ dl tummaa muscovadosokeria
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 tl soijakastiketta

Valmistusohje

1. Aseta huoneenlämpöinen filee uunivuokaan. Sekoita mausteet ja hiero seos lihan pintaan. Kaada viini tai sitruunaliemi vuokaan. Lisää joukkoon kuoritut halkaistut sipulit ja kokonaiset mausteet. Kypsennä uunissa 125 asteessa tunti.

2. Siivilöi vuokaan kertynyt liemi laakeaan kattilaan, lisää kastikkeen ainekset ja keitä noin 20 minuuttia kunnes liemi sakenee. Tarkista maku ja kaada siivilän läpi toiseen kattilaan. Painele viikunat ja sipulit siivilän läpi kastikkeeseen.

3. Leikkaa liha viipaleiksi ja kaada kastike päälle.

Tarjoa esimerkiksi seesamilanttujen ja pähkinäisten punajuurten kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 28/16.

Vaihtoehtoja kinkulle:

yrttimarinoitu possunfilee

Yrttimarinoitu possunfilee

Nutellamarinoitu possu saa makunsa pähkinä-suklaatahnasta, sinapista ja Sriracha-chilikastikkeesta.

Nutellamarinoitu possunniska

Pistaasikuorrutettu porsas

Pistaasikuorrutettua porsasta

Ruoka.fi: Pistaasikuorrutettua porsasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Talviruokana viikunapossu

Makoj

Vaikuttaa todella hyvältä ..

Sinun täytyy kommentoidaksesi.