Tandoorikana
Tandoorikana on parhaimmillaan pinnalta rapean mausteinen ja sisältä mehevä. Aitoa tandoorikanaa voi valmistaa vain intialaisessa tandooriuunissa, mutta oman maun mukaista jogurttimarinadia voi kokeilla uunissa kypsennettäviin broilerin koipireisipaloihin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Tandoorikana broilerin koipireisipaloista
- 4-6 broilerin koipireisipalaa
- 1 rkl tandoorimaustetta
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- suolaa
- persiljaa
- voita tai öljyä
Valmistusohje
Tandoorikana valmistuu kotioloissa näin:
- Mausta jogurtti tandoorimaustetahnalla, kääntele siinä broilerin koipireisipalat ja nosta vuokaan. Kaada loput jogurtista päälle. Anna maustua muutaman tunnin tai yön yli peitettynä jääkaapissa.
- Kuumenna uuni 160 asteeseen ja laita broilerin koipireisipalat uuninkestävään vuokaan vieri viereen. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia. Ellei pintaan tule riittävästi väriä ja rapeutta, valuta loppuvaiheessa broilerin pintaan vähän sulatettua voita ja jatka kypsentämistä. Vuokaan muodostuvan nesteen voit tarjota erikseen kastikkeena. Nosta koipalat lehtisalaatilla päällystetylle vadille ja koristele sitruunalohkoilla.
- Tarjoa tandoorikana pieniin maljoihin tehtyjen lisukkeiden kanssa. Kokeile tomaatin maustamaa munakoisopataa, keitettyjä, mausteisia linssejä, pinaattiperunoita, maustamatonta jogurttia eli dahia ja ohutta leipää, chapatia tai naan-leipää. Juomaksi maistuu lassi eli kylmä jäämurskan viilentämä, sitruunamehun ja sokerin piristämä jogurtti-maitojuoma.
Vinkkejä tandoorikanan maustamiseen:
- Jos kypsennät kokonaisen broilerin, levitä maustettua jogurttia rintanahan alle, laita linnun sisään persiljanippu ja sido jalat.
- Intialaista valmista tandoorimaustetta saa punaisella värillä värjättynä tai ilman väriä. Väri ei anna ruokaan makua vaan vahva maustesekoitus. Voit kokeilla esimerkiksi maun mukaan suolaa, chiliä, korianteria, kuminaa, inkivääriä, valkosipulia, mustapippuria, paprikaa ja valmista intialaista garam masala -maustesekoitusta.
Katso myös: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Goan herkut: Kokeile kukkakaalibiryania, chapati-leipää ja vindaloo-kastiketta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tandoorikana