Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Tandooritahnalla maustettu karitsanviulu

Karitsanviulu valmistuu melkein itsestään uunissa. Intialaisesta keittiöstä tuttu tandooritahna antaa lihalle muikean maun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tandooritahnalla maustettu karitsanviulu:

1 1/2-2 kg karitsanviulu
1 dl tandooritahnaa
1/2-1 tl juustokuminaa
5 valkosipulikynttä
1-2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Pellille:

4 dl lihalientä
(vettä)

Valmistusohje

1. Ota 1 1/2-2 kg karitsanviulu huoneenlämpöön 2–3 tuntia ennen paistamista. Jos käytät pakastettua lihaa, sulata liha huolellisesti (1–2 vrk jääkaapissa) ja varmista, että liha ei ole jäinen sisältä. Leikkaa lihasta kalvot ja enimmät rasvat.

2. Sekoita 1 dl tandooritahnaa ja 1/2-1 tl juustokuminaa ja levitä kauttaaltaan karitsalle. Kuori ja viipaloi 5 valkosipulinkynttä. Tee lihaan reikiä sinne tänne pienellä terävällä veitsellä ja painele valkosipuliviipaleet viiltoihin.

3. Nosta liha pellille ja työnnä lihaan lämpömittari. Paahda lihaa ensin 200 asteessa noin 20 minuuttia, jotta viulu saa hiukan väriä.

4. Laske lämpötila 150 asteeseen ja kaada 4 dl lihalientä pellille ja mausta liha 1-2 tl suolaa ja 1/2 tl mustapippuria.

5. Paista viulua kunnes sisälämpötila on 75 astetta, valele lihaa pellillä olevalla nesteellä muutaman kerran paistamisen aikana, lisää pellille tarvittaessa vettä. Voit jättää viulun myös yön yli 110 asteiseen uuniin. Siitä tulee herkullisen ylikypsää ja pehmeää noin 6–8 tunnissa.

6. Anna lihan levätä hetki folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoa karitsanviulu intialaisen munakoisosalaatin kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tandooritahnalla maustettu karitsanviulu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X