Reseptit
alle 30 min
8
Kiitos

Taramasalata-mätitahna

Taramasalata-mätitahna on herkullinen levite, joka sekoitetaan keitetystä perunasta, jauhetusta mantelista ja mätitahnasta. Se sopii sipaistavaksi vaikka pitaleivän päälle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taramasalata-mätitahna:

1 dl jauhettua mantelia
1 (100 g) keitetty peruna
2 valkosipulinkynttä
150 g Kallen mätitahnaa tai villakuoreenmätiä
½ sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
(suolaa)
rouhittua mustapippuria
(kivennäisvettä)

Pinnalle

muikun mätiä

Valmistusohje

1. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä tahnaksi.

2. Korista taramasalata halutessasi mädillä.

Tahna sopii sipaistavaksi vaikka pitaleivän päälle.

taramasalata

Vaikeaa taramasalatassa ei ole kuin nimi, sillä ainekset surahtavat monitoimikoneessa yhdessä hujauksessa. Pinnan voi halutessaan viimeistellä mätinokareilla. Kuva: Sampo Korhonen

Kokeile myös muita Lähi-Idän herkkuja:
Munakoisotahna eli baba ghanoush
Tabbule-salaatti
Lammaslihapullat
Ruoka.fi: Marokkolaiset fetapasteijat

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Taramasalata-mätitahna

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X