Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Taramasalata-mätitahna

Taramasalata-mätitahna on herkullinen levite, joka sekoitetaan keitetystä perunasta, jauhetusta mantelista ja mätitahnasta. Se sopii sipaistavaksi vaikka pitaleivän päälle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Taramasalata-mätitahna:

  • 1 dl jauhettua mantelia
  • 1 (100 g) keitetty peruna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g Kallen mätitahnaa tai villakuoreenmätiä
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • (suolaa)
  • rouhittua mustapippuria
  • (kivennäisvettä)

Pinnalle

  • muikun mätiä

Valmistusohje

Taramasalata-mätitahna valmistuu näin helposti:

1. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä tahnaksi.

2. Korista taramasalata-mätitahna halutessasi muikunmädillä.

Tahna sopii sipaistavaksi vaikka pitaleivän päälle.

taramasalata
Vaikeaa taramasalatassa ei ole kuin nimi, sillä ainekset surahtavat monitoimikoneessa yhdessä hujauksessa. Pinnan voi halutessaan viimeistellä mätinokareilla. Kuva: Sampo Korhonen

Kokeile myös muita Lähi-Idän herkkuja: Munakoisotahna eli baba ghanoush Tabbule-salaatti Lammaslihapullat Ruoka.fi: Marokkolaiset fetapasteijat

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Taramasalata-mätitahna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.