Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Taramosalata

Taramosalata on kreikkalaisen keittiön alkuruokana syöty tahna, jonka valmistukseen käytetään mätiä. Sitä nautitaan dippikastikkeena ja levitteenä.

Ainekset

Taramosalata:

  • noin 1 rkl suolattua mätiä (tarama)
  • 1 keitetty peruna
  • 0,25 dl korppujauhoja
  • 2-3 sitruunan mehu
  • 2 dl oliiviöljyä
  • keitettyä vettä
  • (valutettua, kiinteää jogurttia)

Valmistusohje

 

  1. Sekoita mäti, soseutettu peruna, korppujauhot ja lisää sitruunanmehua ja öljyä vuorotellen ohuena nauhana.
  2. Jos Taramosalata maistuu suolaiselta, lisää siihen valutettua jogurttia tai ranskankermaa.

Lue myös: Kreikkalainen ruoka ihastuttaa aitoudellaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Taramosalata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.