Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Tartiflette

Tartiflette tehdään perunasta, makkarasta tai pekonista ja reblochon-juustosta, joka tulee Itä-Ranskan vuoristosta. Tämä on tyypillistä ranskalaista vuoristoruokaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg kiinteitä perunoita
3 rkl ankanrasvaa tai voita
300 g yrttimaustettuja raakamakkaroita tai pekonia
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
150 g ranskankermaa
1 1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
500 g (1 kiekko) ranskalaista reblochon-juustoa 
vaihtoehdoisesti voit kokeilla kotimaisia juustoja esim. Herkkujuustolan PunaHeidi -punahomejuustoa tai Metsuri-punahomejuustoa

Tarjolle

maalaisleipää
juomaksi olutta

Valmistusohje

  1. Pese yksi kilo perunoita. Älä kuori niitä. Kuutioi ne sopiviksi suupaloiksi. Paista perunoita puolessatoista ruokalusikallisessa ankanrasvaa, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät vielä täysin kypsiä. Ne saavat ruskistua vähän. Siirrä syrjään odottamaan.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota niitä puolessatoista ruokalusikallisessa ankanrasvaa noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Pullauta 300 grammasta raakamakkaroita kekoja pannulle ja ruskista makkarat nopeasti.
  4. Lado uunivuokaan perunakuutiot, sipulit ja makkarat. Lorauta joukkoon puolitoista desiä valkoviiniä ja lusikoi päälle 150 grammaa ranskankermaa.
  5. Halkaise puolen kilon kokoinen juustokiekko juusto ja leikkaa osat neljään kolmioon. Nosta juustopalat kuoripuoli ylöspäin raaka-aineiden päälle ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoile lisukkeena maalaisleipää ja olutta.

Lue myös: Sienipiirakka maistuu juustolta

Lue myös: Anna.fi: Juustofondue

Juustofondue on myös ranskalaista vuoristoruokaa.

Ari Heinonen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tartiflette

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X