Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Tartiflette

Tartiflette tehdään perunasta, makkarasta tai pekonista ja reblochon-juustosta, joka tulee Itä-Ranskan vuoristosta. Tämä on tyypillistä ranskalaista vuoristoruokaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg kiinteitä perunoita
3 rkl ankanrasvaa tai voita
300 g yrttimaustettuja raakamakkaroita tai pekonia
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
150 g ranskankermaa
1 1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
500 g (1 kiekko) ranskalaista reblochon-juustoa 
vaihtoehdoisesti voit kokeilla kotimaisia juustoja esim. Herkkujuustolan PunaHeidi -punahomejuustoa tai Metsuri-punahomejuustoa
Mainos

Tarjolle

maalaisleipää
juomaksi olutta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tartiflette

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X