Tartiflette
Tartiflette tehdään perunasta, makkarasta tai pekonista ja Reblochon-juustosta, joka tulee Itä-Ranskan vuoristosta. Tämä helppo ja maukas uuniruoka on tyypillinen ranskalainen vuoristoruoka.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Tartiflette
- 1 kg kiinteitä perunoita
- 3 rkl ankanrasvaa tai voita
- 300 g yrttimaustettuja raakamakkaroita tai pekonia
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 150 g ranskankermaa
- 1 ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 500 g (1 kiekko) ranskalaista reblochon-juustoa
Valmistusohje
Tartiflette tehdään helposti näin:
Lue myös: Sienipiirakka maistuu juustolta
Lue myös: Anna.fi: Juustofondue
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tartiflette