Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tartiflette

Tartiflette tehdään perunasta, makkarasta tai pekonista ja Reblochon-juustosta, joka tulee Itä-Ranskan vuoristosta. Tämä helppo ja maukas uuniruoka on tyypillinen ranskalainen vuoristoruoka.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tartiflette

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 3 rkl ankanrasvaa tai voita
  • 300 g yrttimaustettuja raakamakkaroita tai pekonia
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 500 g (1 kiekko) ranskalaista reblochon-juustoa 

Valmistusohje

Tartiflette tehdään helposti näin:

1. Kuutioi yksi kilogramma kiinteitä perunoita ja hienonna kaksi sipulia. Paista perunoita ja sipulia pannulla kolmessa ruokalusikallisessa ankan- tai hanhenrasvaa hetki.

2. Ota 300 grammaa yrttisiä raakamakkaroita. Pullauta makkaroista kekoja pannulle ja ruskista makkarat nopeasti.

3. Lado uunivuokaan perunakuutiot, sipulit ja makkarat. Lorauta joukkoon puolitoista desilitraa valkoviiniä ja lusikoi päälle 150 grammaa ranskankermaa.

4. Halkaise yksi viidensadan gramma Reblochon-juustokiekko vaakatasossa ja leikkaa molemmat puolet neljään osaan. Nosta juustopalat kuoripuoli ylöspäin raaka-aineiden päälle.

5. Paista tartiflette 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2021.

Lue myös: Sienipiirakka maistuu juustolta

Lue myös: Anna.fi: Juustofondue


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tartiflette

Sinun täytyy kommentoidaksesi.