Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Tataki-seesamisiikaa

Tänä jouluna graavattu siika pyöräytetään seesaminsiemenissä sekä napostellaan suupaloina.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tataki-seesamisiika

400 g nahatonta siikafileetä
2 tl hienoa merisuolaa
2 tl seesamiöljyä
1 1/2 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
1 tl rouhittua mustapippuria
Mainos

Paistamiseen:

1 1/2 rkl rypsiöljyä ja voita

Valmistusohje

1. Nosta siikafilee vadille ja ripottele päälle merisuola. Peitä astia kelmulla ja anna fileen graavaantua jääkaapissa 3 tuntia. Huuhtele suola pois kylmällä vedellä ja kuivaa pinta talouspaperilla.

2. Sivele fileen molemmille puolille seesamiöljyä. Leikkaa filee pituussuunnassa kahteen osaan. Paahda kuivalla ja kuumalla pannulla seesaminsiemeniä ja rouhittua mustapippuria, kunnes ne saavat hieman väriä. Valuta siemenseos lautaselle ja pyörittele siikapalat seoksessa.

3. Kuumenna öljy ja voi kiehuvaksi pannulla. Paahda fileepötköjä molemmin puolin 5 sekuntia. Nosta fileet hetkeksi lautaselle jäähtymään. Nosta jäähtyneet pötköt kaksinkertaisen kelmun päälle ja kiedo tiukasti kelmuun. Siirrä fileet maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

4. Poista kelmu ja leikkaa terävällä veitsellä pieniksi suupaloiksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/17.

Lisää alkupaloja joulun kalapöytään:

joulu alkupalat

Puolukkagraavattu siika

Lohipastrami

Lohipastrami

siika-raputartar

Siika-raputartar

Ruoka.fi: Lohipastrami ja tillimajoneesi

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tataki-seesamisiikaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X