Reseptit

Tatit & chips

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4 isoa Rosamunda-perunaa
  • suolaa
  • öljyä uppopaistamiseen
  • 300 g herkkutatteja
  • noin 1 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1-2 kananmunaa
  • 2 dl vaaleita kuivia leivänmuruja
  • paistamiseen 25 g voita

Valmistusohje

Tatit & chips

1. Pese ja kuori perunat. Leikkaa niistä paksuja tankoja ja laita ne kylmään veteen 10 minuutiksi. Valuta ja kuivaa perunat huolellisesti talouspaperilla.

2. Lämmitä öljy valurautapadassa. Friteeraa perunat kahdesti. Ensimmäisellä kerralla noin 2-3 minuuttia ja toisella kerralla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Valuta ja mausta suolalla.

3. Puhdista tatit ja leikkaa ne reiluiksi siivuiksi. Mittaa jauhot yhdelle lautaselle, ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Riko toiselle lautaselle kananmunat. Nosta kolmannelle lautaselle leivänmurut. Kääntele tatit ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi leivänmuruissa.

4. Paista tatit voissa miedolla lämmöllä kullanruskeiksi.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tatit & chips

Sinun täytyy kommentoidaksesi.