Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Tatit & chips

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 isoa Rosamunda-perunaa
suolaa
öljyä uppopaistamiseen
300 g herkkutatteja
noin 1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1-2 kananmunaa
2 dl vaaleita kuivia leivänmuruja
paistamiseen 25 g voita

Valmistusohje

1. Pese ja kuori perunat. Leikkaa niistä paksuja
tankoja ja laita ne kylmään veteen 10 minuutiksi.
Valuta ja kuivaa perunat huolellisesti talouspaperilla.

2. Lämmitä öljy valurautapadassa. Friteeraa perunat
kahdesti. Ensimmäisellä kerralla noin 2-3 minuuttia
ja toisella kerralla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja
rapeita. Valuta ja mausta suolalla.

3. Puhdista tatit ja leikkaa ne reiluiksi siivuiksi.
Mittaa jauhot yhdelle lautaselle, ja mausta suolalla
ja rouhitulla mustapippurilla. Riko toiselle lautaselle
kananmunat. Nosta kolmannelle lautaselle leivänmurut.
Kääntele tatit ensin jauhoissa, sitten kananmunassa
ja viimeiseksi leivänmuruissa.

4. Paista tatit voissa miedolla lämmöllä kullanruskeiksi.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tatit & chips

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X